Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Κόκκινος συναγερμός στον Έβρο

Πνίγονται χωριά και καλλιέργειες

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» παραμένουν περιοχές του Έβρου, την ώρα που η στάθμη του ποταμού διατηρείται για πέμπτη ημέρα πολύ πάνω από τα όρια συναγερμού. Πληροφορίες που φτάνουν από τη γειτονική Βουλγαρία κάθε άλλο παρά καθησυχαστικές είναι, αφού ...
 
 
επίκεινται νέες ισχυρές βροχοπτώσεις.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν ήδη τεθεί οι περιοχές Βύσσα, Κυπρίνος, Ορεστιάδα, Τρίγωνο, Διδυμότειχο, Μεταξάδες, Ορφέας, Σουφλί, Τυχερό και Φέρες, αφού φράγματα έχουν σπάσει σπίτια κοντά στην κοίτη του Έβρου έχουν εκκενωθεί και χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών έχουν πλημμυρίσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην ευρύτερη περιοχή έχουν πλημμυρίσει περίπου 100.000 στρέμματα από θραύσεις αναχωμάτων και τεχνητές εκτονώσεις, τόσο στον ποταμό 'Εβρο, όσο και στον Ερυθροπόταμο, ενώ το ισχυρότερο πλήγμα έχουν υποστεί οι βαμβακοπαραγωγοί της περιοχής που είδαν όλη τη φετινή σοδειά να «πνίγεται» από τα νερά.

Από χθες Παρασκευή οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν σπεύσει στο χωριό Ορμένιο, το οποίο επλήγη μετά το σπάσιμο ενός ακόμη αναχώματος που πλημμύρησε αγροτική έκταση. Τα παραποτάμια σπίτια του οικισμού εκκενώθηκαν, ενώ σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, λόγω της αύξησης των νερών των ποταμών Έβρου, Άρδα και Ερυθροπόταμου από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, καλούνται όσοι έχουν αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες σε παρέβριες περιοχές να τις εγκαταλείψουν άμεσα και οι οδηγοί που κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο να μην εξέρχονται του δικτύου και να μην πλησιάζουν πλημμυρισμένες εκτάσεις.

Την ίδια ώρα, έκτακτα μέτρα λαμβάνουν και οι τουρκικές αρχές στο τελωνείο στις Καστανιές, αφού λόγω των πλημμυρικών φαινομένων και στη γειτονική χώρα, κλείνουν τμηματικά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας το τελωνείο εμποδίζοντας τη διέλευση όλων των οχημάτων από τη συγκεκριμένη συνοριακή διάβαση.

Οι ζημιές σε καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο πάντως δεν μπορούν ακόμα να αποτιμηθούν, καθώς πρέπει να υποχωρήσουν τα νερά του ποταμού. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/767362/kokkinos-sunagermos-ston-evro/