Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Ποτέ την Κυριακή και αυτή την ΚυριακήΝέα 24ωρη πανελλαδική απεργία έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και τα σωματεία του Εμπορίου ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές για σήμερα Κυριακή. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί για...
 τις 11:00, στην Αθήνα έξω από το κατάστημα του «Practiker» στο Αιγάλεω αλλά και στην Ερμού, στη Θεσσαλονίκη στην γωνία Τσιμισκή και Αριστοτέλους και στην Πάτρα στην πλατεία Αγίου Νικολάου.
Την αντίθεσή της και στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, εκφράζει η ΟΙΥΕ, καθώς στοχεύει «στη μονοπώληση του εμπορίου από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, τα mall και τα εκπτωτικά χωριά, οδηγώντας σε λουκέτο εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους».
Παράλληλα, καλεί τα σωματεία και τους εργαζομένους στο εμπόριο να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία, «δίνοντας ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων».
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη Κυριακή είναι μία από τις επτά που θεσμοθετήθηκαν με τον αντεργατικό Ν. 4177/13, κατά τον οποίο είναι πλήρως και χωρίς όρια ελεύθερη η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
«Μαζί με την πλήρη ανατροπή και τη γενικευμένη επιβολή ελαστικών μορφών απασχόλησης, με μισθούς φτώχειας, η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι το τελευταίο βήμα για την πλήρη κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, του δικαιώματός μας στην ανάπαυση και τον ελεύθερο χρόνο. Δεν θα γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα», καταλήγει η Ομοσπονδία.


 http://www.4news.gr/%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE/