Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

«Εργοστάσια απορριμμάτων: Το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων»

«Εργοστάσια απορριμμάτων: Το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων»

Ένα ντοκιμαντέρ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αποκαλύπτει τον ρόλο των Γερμανών και των Ελλήνων εργολάβων οι οποίοι λειτουργούν ως μεσάζοντες για να περάσει η διαχείριση των απορριμμάτων στα χέρια του Βερολίνου.
Η υπόθεση με τα...
 σκουπίδια «βρωμάει» από μακριά.
Έχουμε αποκαλύψει ξεκάθαρα το ρόλο του «ειδικού απεσταλμένου» της Μέρκελ, του Γιοακίμ Φούχτελ ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, να εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για τα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ενδεικτικό των προθέσεών του είναι το ερωτηματολόγιο που απέστειλε στους Δήμους και στις Περιφέρειες όλης της Ελλάδας για να μάθει με λεπτομέρειες πόσοι υπάλληλοι απασχολούνται αλλά και ποια έργα βρίσκονται σε εξέλιξη στην ελληνική επικράτεια, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στα θέματα των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης.
Όμως και η ίδια η καγκελάριος κατά τη διάρκεια των επισκέψεών της στην Ελλάδα αναφέρθηκε επιμόνως στο θέμα των σκουπιδιών και στη συνεργασία όπως είπε με την Ελλάδα.
Στην τελευταία της επίσκεψη κι ενώ ο Σαμαράς της έθεσε ανοικτά το θέμα του χρέους και της εξόδου της χώρας από το μνημόνιο, η κυρία Μέρκελ δεν απάντησε σε τίποτα από αυτά. Αναφέρθηκε όμως σε δημόσιες δηλώσεις της σε δύο θέματα: Στα σκουπίδια και στον τομέα της Υγείας όπου θέλει να προωθήσει τις γερμανικές εταιρείες που πουλάνε υλικοτεχνική υποδομή και μηχανήματα για νοσοκομεία.
Αξίζει να θυμίσουμε ότι το θέμα αποτέλεσε και σημείο αιχμής μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και πιο συγκεκριμένα σστην Περιφέρεια Αττικής όπου εξελέγει η Ρένα Δούρου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποσχεθεί στο πρόγραμμά του ότι για όλα αυτά τα θέματα θα τηρηθεί απόλυτη διαφάνεια και θα προταχθεί πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον!

 http://www.4news.gr/%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF-%CF%86/