Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Σκληρή μάχη με χρόνο και κύματα για τη διάσωση του Norman Atlantic (εικόνες)


Σκληρή μάχη με χρόνο και κύματα για τη διάσωση του Norman Atlantic
Μεγάλος αριθμός πλοίων αλλά και ελικοπτέρων έχουν επιστρατευτεί σε μια προσπάθεια να διασωθούν με ασφάλεια όλοι οι επιβάτες του πλοίου Norman Atlantic που από το πρωί της Κυριακής φλέγεται ακυβέρνητο....


Οι πρώτες φωτογραφίες του φλεγόμενου πλοίου

Το πλοίο βρίσκεται πλέον ανοικτά, στα χωρικά ύδατα της Ιταλίας. Δείτε εδώ live πού βρίσκεται το πλοίο κάθε στιγμή.
Το καράβι είναι εδώ και ώρες ακυβέρνητο και οι δυνατοί άνεμοι των 9 ή και 10 μποφόρ το παρασέρνουν προς ανεξέλεγκτες πορείες.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των ελληνικών αρχών, υπάρχουν πληροφορίες, ανεπιβεβαίωτες για την ώρα για δυο αγνοούμενους (πιθανότατα έχουν πέσει στη θάλασσα) και δυο εγκλωβισμένους στο φλεγόμενο χώρο του πλοίου.
Παραπλέοντα πλοία που κλήθηκαν να συνδράμουν έχουν σχηματίσει κλοιό γύρω από το Norman Atlantic σε μια προσπάθεια να κάνουν ένα είδος “κυματοθραύστη” που θα επιτρέψει να απομακρυνθούν όσο περισσότεροι επιβάτες γίνεται, με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Ήδη περίπου 150 επιβάτες έχουν διασωθεί από το παρακείμενο κρουαζιερόπλοι “Cruise Europa”. Συνολικά περίπου 200 επιβάτες έχουν διασωθεί από πλοία ή λέμβους.
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή όπου πλέει το ιταλικό επιβατηγό πλοίο, τα 6 ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν τεθεί στη διάθεση των αρμοδίων ιταλικών αρχών για τη διάσωση των επιβαινόντων στο ιταλικό φορτηγό πλοίο έχουν μετασταθμεύσει στην Κέρκυρα και στο Άκτιο.

Στο νησί αναμένεται να καταφθάσει άλλο ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ της περιοχής που βρίσκεται το πλοίο ίπταται αεροσκάφος C-130.
Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι και το γεγονός ότι πάνω στο Norman Atlantic είναι 5 βυτιοφόρα που μεταφέρουν λάδι!
Πάντως πλοίαρχοι και άλλοι ειδικοί αναφέρουν ότι η έντονη κακοκαιρία ίσως αναγκάσει τα σωστικά συνεργεία να διασώσουν τους επιβάτες αφότου αυτοί έχουν πέσει στο νερό.


 http://www.4news.gr/%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%AE-%CE%BC%CE%AC%CF%87%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B4/