Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Ποτάμι: Πιο Μνημονιακό δεν γίνεται....Χαρακτηριζεί λαϊκισμό την κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία

Τις πρώτες εξαγγελίες του επιτελείου του υπουργείου Υγείας επικρίνει το Ποτάμι, τονίζοντας ότι «παραπέμπουν, επιεικώς, σε άγνοια της κατάστασης που επικρατεί».

 Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, που υπογράφει ο υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Υγείας του κόμματος, Λυκούργος Λιαρόπουλος, «η προτεραιότητα στους ανασφάλιστους είναι κενό γράμμα, αφού οι ανασφάλιστοι, ήδη, καλύπτονται για ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη» και «το σωστό θα ήταν να φροντίσουν να εξαλειφθεί άμεσα η γραφειοκρατία και η διοικητική ανεπάρκεια που ταπεινώνει και δυσκολεύει τους ήδη δικαιούχους ανασφάλιστους».
Παράλληλα, το Ποτάμι σημειώνει ότι μεσοπρόθεσμα θα έπρεπε «να ασχοληθούν με την, έστω σταδιακή, κατάργηση των εισφορών υγείας και την κάλυψη του συνόλου του πληθυσμού με το πακέτο παροχών του ΕΟΠΥΥ από τον προϋπολογισμό».
Ως «επίδειξη λαϊκισμού» χαρακτηρίζεται η εξαγγελία της κατάργησης των πέντε ευρώ «που σπανίως εισπράττονταν και του ενός ευρώ ανά συνταγή» ενώ για την τρίτη εξαγγελία περί μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, υποστηρίζεται ότι «σημαίνει απλώς άγνοια των σχετικών μεγεθών, αλλά και του κινδύνου να μείνει ο κόσμος χωρίς φάρμακα».