Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Κι ακόμα δεν μίλησε ο Λαφαζάνης!

Του Θανάση Καρτερού

Οφείλουμε να το ομολογήσουμε: Δεν είναι καθόλου καλά τα σημάδια από τις πρώτες ώρες ύπαρξης της νέας κυβέρνησης. Κάτι ήξερε η Ν.Δ. που είπε εξαρχής ότι επικίνδυνα πρόσωπα, με επικίνδυνες απόψεις και επικίνδυνο βιογραφικό βρίσκονται μεταξύ των υπουργών, των αναπληρωτών και των λοιπών. Και φτάσαμε ήδη άμα τη αναλήψει της εξουσίας σε πράξεις και δηλώσεις που προκαλούν το αγωνιώδες ερώτημα: Κι αν αυτά τα παλιόπαιδα -καλά, καλά, υπάρχουν και μεγαλύτεροι, αλλά με παιδαριώδεις ιδέες- εννοούν όσα έλεγαν προεκλογικά;

Το θέμα δεν είναι απλό. Ο ένας βγαίνει και λέει ότι θα ανακληθούν απολύσεις και διαθεσιμότητες που έγιναν αντισυνταγματικά. Και θα υπάρξει μεταρρύθμιση του... κράτους όχι με βάση τις δεσμεύσεις απέναντι στους δανειστές, αλλά με βάση τις δικές μας ανάγκες. Ο άλλος ότι τελειώνει η ιδιωτικοποίηση με τα λιμάνια. Ο τρίτος όχι μόνο εξαγγέλλει ότι θα καταργήσει τις εξετάσεις στη Β' και Γ' Λυκείου, αλλά και την Τράπεζα Θεμάτων. Η τέταρτη ότι θα λειτουργήσει πάλι η ΕΡΤ. Κι ένας εισαγγελέας μάς προέκυψε υπουργός να κυνηγάει τη διαφθορά. Την ελευθερία του επιχειρείν δηλαδή.

Δράμα! Ακόμα χειρότερο: Ο νέος και άπειρος γενικός γραμματέας του νέου και άπειρου Έλληνα πρωθυπουργού εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του τελευταίου για τη δήλωση με την οποία η Ευρωπαία επίτροπος προειδοποιεί τη Ρωσία με νέες κυρώσεις. Δεν μας ρωτήσατε, λέει, αγαπητή κυρία. Άκου πράγματα. Να ρωτήσουν την Ελλάδα τι θα κάνουν με τη Ρωσία. Εδώ δεν τη ρωτούσαν τόσο καιρό τι θα κάνουν με τις καθαρίστριες και θα τη βάλουν τώρα μπάστακα σε υψίστης σημασίας κινήσεις και αποφάσεις. Σου σηκώνεται η τρίχα. Και να σκεφτείτε ότι ακόμα δεν μίλησε ο Λαφαζάνης!

Δυστυχώς είναι δύσκολο να παραμείνει κανείς ψύχραιμος. Διότι, η απειρία θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με τη συνδρομή που είναι πρόθυμες να προσφέρουν τόσες έμπειρες αλεπούδες της πολιτικής και της μπίζνας. Το βασικό όμως είναι η ιδεολογική, ου μην και ηθική αγκύλωση, που βλέπεις πίσω από τα πρώτα τους βήματα. Αυτοί είναι κολλημένοι και πάνε αντίθετα με την αναγκαία εθνική πορεία Συνεπώς; Συνεπώς ο Θεός να βάλει το χέρι Του. Πράγμα αμφίβολο, γιατί ακόμα κι ο Μεγαλοδύναμος επηρεάζεται ως γνωστόν από τις επικίνδυνες απόψεις του Υιού Του περί δικαιοσύνης και ισότητας...

ΑΥΓΗ