Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Νέα στοιχεία για τη σπείρα που… γιάτρευε τον καρκίνο


nea-stoixeia-gia-ti-speira-pou-giatreue-ton-karkinoΤο «νερό του ποδηλάτη», το ειδικό φάρμακο των… Ρώσων γενετιστών ερευνητών θεράπευε τον καρκίνο. Το θεραπευτικό σκεύασμα δεν ήταν τίποτα άλλο από θρυμματισμένη ασπιρίνη μέσα σε νερό.
Η 6μελής σπείρα των «εμπόρων ελπίδας» είχε καταφέρει να αποσπάσει 95.000 ευρώ, από... 55χρονο καρκινοπαθή εκπαιδευτικό και αθλητή ποδηλασίας, ενώ υπάρχουν στοιχεία και ενδείξεις ότι περίπου 40 ακόμη άρρωστοι έχουν πέσει θύματα της απάνθρωπης απάτης, χωρίς όμως ακόμη να έχει εξακριβωθεί. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνέλαβαν πέντε μέλη της σπείρας απατεώνων και αναζητούν  τον 63χρονο φερόμενο εγκέφαλο της, που μένει στην Καλαμπάκα, ενώ είναι υπόδικος για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας.
Η ρίζα πικραγγουριάς το 1952, το κίτρινο υγρό του Γεωργιάδη το 1955, το νερό του Καματερού το 1976, η φραπελιά του 2007, ήταν μερικά από τα εμπορεύσιμα μαντζούνια ελπίδας και ταυτόχρονα εξαπάτησης ανθρώπων που πάσχουν από ανίατες ασθένειες. Κι όμως το 2015, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν αντιμέτωποι με παρόμοια υπόθεση κομπογιαννιτισμού, εξίσου σοβαρή με τις προηγούμενες, όχι όμως με τα φαινόμενα μαζικής υστερίας του παρελθόντος.

Ειδικό φάρμακο μέσω… DNA

Η δράση της αδίστακτης συμμορίας προσδιορίζεται χρονικά τον Μάρτιο του 2014. Ο 63χρονος φερόμενος αρχηγός,συνταξιούχος, εμφανιζόμενος ως «Κώστας», παρίστανε τον μεσάζοντα για την παρασκευή «ειδικού φαρμάκου» από Ρώσους ερευνητές για τη θεραπεία ανίατων ασθενειών, έπειτα από τη λήψη DNA του ασθενούς.
Η δράση της αδίστακτης συμμορίας προσδιορίζεται χρονικά τον Μάρτιο του 2014
Μέλη της σπείρας έπειθαν τα θύματα, ισχυριζόμενοι ότι ήταν και οι ίδιοι καρκινοπαθείς που είχαν σωθεί ακολουθώντας τη συγκεκριμένη «θεραπεία».
Ο 55χρονος καθηγητής μέσης εκπαίδευσης, με το πάθος συμμετοχής σε αγώνες ποδηλασίας, φέρεται να γνωρίστηκε με 44χρονο έμπορο ποδηλάτων σε παραλιακή κωμόπολη της Αττικής. Ο εκπαιδευτικός φαίνεται να εκμυστηρεύτηκε την ασθένειά του στον «ποδηλατά», που πρότεινε στον άρρωστο να μεσολαβήσει προκειμένου με τη βοήθεια του 65χρονου πεθερού του (ασφαλιστής στη Λάρισα) να προμηθευτούν από εργαστήριο γενετικής στη Ρωσία το φάρμακο «εξαφάνισης» του καρκίνου.

«Πήρε σάλιο και τρίχες»

Ο 44χρονος, υπό την καθοδήγηση των αρχηγικών μελών της συμμορίας, για να φανεί πιστευτός στο υποψήφιο θύμα, του ζήτησε να πάρει σάλιο του και μερικές τρίχες προκειμένου να γίνει η… σωτήρια ανάλυση για την παρασκευή του φαρμάκου που αντιστοιχεί στην δική του θεραπεία. Αυτά τα δείγματα θα τα έστελνε δήθενστο… εργαστήριο γενετικής της Ρωσίας, προκειμένου να πιστοποιηθεί αν ο άρρωστος μπορούσε να υποβληθεί στην συγκεκριμένη «θεραπεία».
Ο 55χρονος εκπαιδευτικός, τον Μάρτιο του 2014  έδωσε αρχικά 6.000 ευρώ προκειμένου να του χορηγηθούν η πρώτη από τις συνολικά τρεις δόσεις του «ειδικού φαρμάκου»
Ο 55χρονος εκπαιδευτικός, τον Μάρτιο του 2014  έδωσε αρχικά 6.000 ευρώ προκειμένου να του χορηγηθούν η πρώτη από τις συνολικά τρεις δόσεις του «ειδικού φαρμάκου». Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, είχαν καταφέρει να του αποσπάσουν 95.000 ευρώ, ως τελικό ποσό εξόφλησης της «θεραπείας». Στις 5 Οκτωβρίου 2014, δόθηκε στο θύμα της απάτης η 1η δόση της πόσιμης ουσίας,που θα βελτίωνε δήθεν το σοβαρό πρόβλημα υγείας του, ωστόσο αυτή επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα, ο απελπισμένος καθηγητής να αντιλαμβάνεται έστω και καθυστερημένα πως κάποιοι εμπορεύτηκαν την αγωνία και ανάγκη του για αποτελεσματική θεραπεία.

Η «δόση» της σύλληψης

Ο καθηγητής απευθύνθηκε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, και την περασμένη Κυριακή στήθηκε ραντεβού με τον 44χρονο έμπορο ποδηλάτων και έναν 59χρονο εστιάτορα από τη Λάρισα, άλλο μέλος του κυκλώματος, προκειμένου να του χορηγήσουν τη 2η δόση της… θεραπείας.
Η πρώτη συνάντηση έγινε στην παραλιακή κωμόπολη της Αττικής και η επόμενη στη Χαλκίδα. Κατά την παράδοση της ουσίας και πριν την κατανάλωση της όπως πίεζαν οι δράστες, οι αστυνομικοί επενέβησαν και τους συνέλαβαν κατάσχοντας ο φιαλίδιο με το «ειδικό φάρμακο».
Ακολούθησαν οι συλλήψεις, μιας 50χρονης σερβιτόρας, ενός 49χρονου αγρότη στα Γρεβενά, του 65χρονου ασφαλιστή στη Λάρισα, ενώ αναζητείται ο φερόμενος εγκέφαλος της σπείρας,
Ακολούθησαν οι συλλήψεις, μιας 50χρονης σερβιτόρας, ενός 49χρονου αγρότη στα Γρεβενά, του 65χρονου ασφαλιστή στη Λάρισα, ενώ αναζητείται ο φερόμενος εγκέφαλος της σπείρας, ο οποίος είναι υπόδικος για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας και δίνει το παρών κάθε 1η και 16 του μήνα στο Α.Τ Καλαμπάκας. Στο σπίτι του «αρχηγού» βρέθηκαν ιατρικές συνταγογραφήσεις και ανυπόγραφες ιατρικές βεβαιώσεις για τουλάχιστον 35 άτομα, τα οποία όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί έχουν εξαπατηθεί με την ίδια μέθοδο, ενώ το ποσό που έχουν αποκομίσει οι συλληφθέντες είναι πολύ μεγαλύτερο από τα 95.000 ευρώ του 55χρονου καθηγητή. Στην κατοχή τους και σε έρευνες στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 30.780 ευρώ, 34 χρυσές λίρες Αγγλίας, δύο JEEP, βιβλιάρια καταθέσεων, τρία ξίφη, μία πτυσσόμενη ράβδος και μία μεταλλική λεπίδα.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τουςγια απάτη από κοινού, απλή συνέργεια, παράνομη οπλοκατοχή, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε στον 5ο Ανακριτή Αθηνών, για να απολογηθούν σήμερα. Δεν αποκλείεται αν το αποφασίσει ο Εισαγγελέας να εκδοθεί και διάταξη δημοσιοποίησης στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφίες των εμπλεκομένων, για την τυχόν αναγνώρισής τους από άλλα άτυχα θύματα.


 http://www.4news.gr/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%80%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CF%84%CF%81/