Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Η ΠΝΟ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ

Με κινητοποιήσεις προειδοποιεί η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, εάν δεν εξοφληθούν τα δεδουλευμένα στους απλήρωτους ναυτεργάτες.....Χριστίνα Παπασταθοπούλου

Η διοίκηση της ΠΝΟ συνεδρίασε τη Δευτέρα και εξέτασε τα καυτά προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ναυτεργατών και ιδιαίτερα τα θέματα της μη πληρωμής των δεδουλευμένων στα πληρώματα των πλοίων της ΝΕΛ και των περισσότερων ακτοπλοϊκών εταιρειών, την όξυνση της ανεργίας στο χώρο που έχει ξεπεράσει το 50%, τη μη υπογραφή νέων ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, και την αλλεπάλληλη μείωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, που επέφερε την υποβάθμιση των επιπέδων ασφαλείας αυτών.

Ξεκαθαρίζει ότι εάν οι υπαίτιες ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν εξοφλήσουν άμεσα τους ναυτικούς, «θα υποστούν και θα γευτούν τη δυναμική αντίδραση του κλάδου».

Η ΠΝΟ αποφάσισε την αποστολή εξωδίκου της στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται τα ήδη γνωστά εδώ και μήνες κυρίαρχα ζητήματα κοινωνικοασφαλιστικού και εργασιακού περιεχομένου, που εξακολουθούν να αναμένουν την επίλυσή τους.

«Οι Έλληνες ναυτεργάτες βρίσκονται σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα και συνεχή επιφυλακή για να δώσουν όπως εκείνοι γνωρίζουν τη δυναμική απάντησή τους σε τέτοιες επαίσχυντες σε βάρος τους μεθοδεύσεις» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Ωστόσο σήμερα, Τρίτη, αναμένεται να συναντηθεί αντιπροσωπεία της ΠΝΟ και απλήρωτων ναυτεργατών της ΝΕΛ με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα.

Να υπενθυμίσουμε ότι τη Δευτέρα μετά από πρωτοβουλία του Θοδωρή Δρίτσα και σε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, εκταμιεύτηκε το ποσό των 1.061.666 ευρώ προς τη ΝΕΛ, που αφορά επιδοτήσεις για δρομολόγια της εταιρείας.

Όμως, παραμένει άγνωστο εάν και πότε θα πληρωθούν οι ναυτικοί, επειδή για να εισπράξει τα χρήματα αυτά η εταιρεία χρειάζεται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και στη συνέχεια να διαμορφωθεί το τελικό ποσό μετά τον υπολογισμό των υποχρεώσεών της απέναντι στο ελληνικό δημόσιο.  http://prezatv.blogspot.gr/2015/03/blog-post_271.html