Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Οι συλλήψεις για τη Σρεμπρένιτσα ξύπνησαν τις μνήμες της θηριωδίας


«Ούτε τα θύματα, ούτε οι εγκληματίες θα λησμονηθούν»

Η σύλληψη επτά υπόπτων για εγκλήματα πολέμου εναντίον αμάχων στο χωριό Κράβιτσε, στη Σρεμπρένιτσα της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, αποτελεί μήνυμα ότι ούτε τα θύματα της Σρεμπρένιτσα ούτε οι εγκληματίες θα λησμονηθούν, δήλωσε ο...
 
 αναπληρωτής ειδικός εισαγγελέας της Σερβίας για τα εγκλήματα πολέμου, Μπρούνο Βέκαριτς.

Η σερβική αστυνομία συνέλαβε, σήμερα, σε διαφορετικές πόλεις της Σερβίας επτά υπόπτους για εγκλήματα πολέμου στη Σρεμπρένιτσα. Οι συλληφθέντες είναι πρώην μέλη του Κέντρου Εκπαίδευσης «Γιαχόρινα» της ειδικής ταξιαρχίας της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας και θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στην εκτέλεση 1.000 αμάχων Μουσουλμάνων της Βοσνίας στο χωριό Κράβιτσε, στη Σρεμπρένιτσα της Βοσνίας.

«Η σημασία της σημερινής επιχείρησης, που έφερε σε πέρας η αστυνομία με επαγγελματισμό, είναι πως στείλαμε σαφές μήνυμα, ότι ούτε τα θύματα της Σρεμπρένιτσα ούτε οι δράστες πιθανών εγκλημάτων πολέμου θα λησμονηθούν. Πρόκειται για ένα από τα μαζικότερα εγκλήματα με περισσότερα από 1.000 θύματα» δήλωσε ο κ. Βέκαριτς.

Ο αναπληρωτής ειδικός εισαγγελέας της Σερβίας για τα εγκλήματα πολέμου είπε ότι οι συλλήψεις των υπόπτων είναι αποτέλεσμα καλής περιφερειακής συνεργασίας, αλλά κυρίως μεταξύ της αστυνομίας της Σερβίας και της εισαγγελίας για τα εγκλήματα πολέμου.

«Συγκροτήθηκε κοινή ομάδα ερευνών, η οποία για πρώτη φορά στη Σερβία διαλεύκανε την υπόθεση 'Σρεμπρένιτσα', αν εξαιρέσουμε τα εγκλήματα της παραστρατιωτικής οργάνωσης 'Σκορπιοί' μέλη της οποίας έχουν καταδικαστεί με τις μέγιστες ποινές κάθειρξης» ανέφερε ο κ. Βέκαριτς. 
 
 
 
 
 
 
 
 http://www.newsbeast.gr/world/arthro/800851/oi-sullipseis-gia-ti-srebrenitsa-xupnisan-tis-mnimes-tis-thiriodias/