Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Ο Σόιμπλε προκαλεί γενική οργή στη Γαλλία!

Από το ΚΟΚΚΙΝΟ
Ακάθεκτος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε! Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών «κατάφερε» να εξοργίσει σχεδόν σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο της Γαλλίας, με μία δήλωση που… διαλαλεί τη δυσφορία, την οποία του προκαλούν τα όποια κοινοβουλευτικά εμπόδια βρίσκει η γραμμή της σκληρής λιτότητας στην Ευρώπη…

Μιλώντας … για λογαριασμό των αρχών της Γαλλίας, ως αυτόκλητος «ερμηνευτής», ο κ. Σόιμπλε δήλωσε για τη συγκεκριμένη χώρα πως αυτή θα χαιρόταν, εάν κάποιος πίεζε το κοινοβούλιό της να εγκρίνει σκληρές μεταρρυθμίσεις. Πρόσθεσε δε με ειρωνικό ύφος: «Αυτό είναι δύσκολο, έχουμε δημοκρατία» (όχι, τη λέξη «δυστυχώς» δεν την εκστόμισε…). Τι είδους μεταρρυθμίσεις; Σαν αυτές, τις «πολύ επιτυχημένες» - κατά τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών- που επιβλήθηκαν στην Ισπανία…

«Η Γαλλία απεχθάνεται να την εξαναγκάζουν», σχολίασε ο Γάλλος ομόλογος του κ. Σόιμπλε, Μισέλ Σαπέν, διευκρινίζοντας πως αυτή ήταν μια «φιλική» απάντηση στον κ. Σόιμπλε. Πρόσθεσε ότι «το λεξιλόγιο της τιμωρίας, των κυρώσεων, των περιορισμών, είναι αυτό που απεχθάνεται η Ευρώπη»

Η δήλωση Σόιμπλε έγινε στην Ουάσιγκτον, όπου και οι δυο υπουργοί Οικονομικών βρέθηκαν για την εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Η γαλλοφοβία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι αφόρητη, απαράδεκτη και αντιπαραγωγική», σχολίασε στο Twitter o γενικός γραμματέας του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς.

Ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, υποψήφιος του Μετώπου της Αριστεράς στις προεδρικές εκλογές του 2012, δήλωσε ο Σόιμπλε θα πρέπει «να ζητήσει συγγνώμη από τον γαλλικό λαό». Πρόσθεσε ότι οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού «καταδεικνύουν τη νέα γερμανική αλαζονεία την ώρα που (η Γερμανία) κυριαρχεί στην Ευρώπη», στην οποία το Βερολίνο ι επιβάλλει θυσίες. Σημείωσε όμως εύστοχα ο Μελανσόν ότι τον κ. Σόιμπλε «ενθαρρύνουν τα κλαψουρίσματα των Γάλλων υπουργών, που του παραπονιούνται για τους ίδιους τους συμπατριώτες τους».

Ο αντιπρόεδρος του ακροδεξιού Γαλλικού Μετώπου, Φλοριάν Φιλιπό, ζήτησε από τη γαλλική κυβέρνηση «να καλέσει αμέσως τον πρεσβευτή της Γερμανίας στο Παρίσι και να απαιτήσει μια επίσημη συγγνώμη από την κυρία Μέρκελ».