Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Το «κοινό» του Mega: Πρώην «γαλάζιος» σύμβουλος του ΟΑΕΔ «ρωτά» τον Σαμαρά ως απλός πολίτης στην εκπομπή Τρέμη-Ευαγγελάτου

«Η μονταζιέρα της Συγγρού πέθανε, ζήτω η “μονταζιέρα» θα μπορούσαν να αναφωνήσουν όσοι παρακολούθησαν τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Mega, το βράδυ της Τετάρτης και γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις μέσα στο χώρο της πάλαι ποτέ, ισχυρής κεντροδεξιάς παράταξης. Ενας από τους πολίτες που…
τυχαία βρέθηκαν ανάμεσα στο προσκεκλημένο κοινό και είχαν την ευκαιρία να κάνουν (εντελώς αυθόρμητα, βεβαίως… βεβαίως) αβανταδόρικο ερώτημα προς τον πρόεδρο της ΝΔ, ήταν μέχρι πρότινος «γαλάζιος»σύμβουλος στον ΟΑΕΔ και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κομματικόστέλεχος της Συγγρού.
Ο λόγος για τον κ. Κωνσταντίνο Δούρο. Ο κ. Δούρος παρευρέθηκε στην εκπομπή της κυρίας Όλγας Τρέμη και του κ. Νίκου Ευαγγελάτου καταλαμβάνοντας μια θέση ανάμεσα στο κοινό που παρακολουθούσε τη συνέντευξη. Χωρίς κανένας από τους παρουσιαστές να επισημάνει την κομματική, και μέχρι πρότινος θεσμική – κρατική, ιδιότητα του, έλαβε από τον κ. Ευαγγελάτο –τυχαία, όπως παρουσιάστηκε- το μικρόφωνο για να προχωρήσει σε μια ερώτηση – «αβάντα», όπως θα μπορούσαν να την χαρακτηρίσουν πολλοί τηλεθεατές, προς τον πρώην πρωθυπουργό.
douros_6-300x300.jpg
Ο κ. Δούρος, όμως, δεν είναι ένας πολίτης που, μακριά από κόμματα και παρατάξεις, απλά θέλησε να κάνει ένα ερώτημα προς τον κ. Σαμαρά και, ανάμεσα στους δεκάδες προσκεκλημένους του κοινού της εκπομπής του Mega, είχε την τύχη να πάρει από τα χέρια των δύο παρουσιαστών το μικρόφωνο. Μέχρι πρότινος, ήταν «γαλάζιος» σύμβουλος του πρώην Προέδρου του ΟΑΕΔ κ. Θ.Αμπατζόγλου και επί σειρά ετών κομματικό στέλεχος της ΝΔ, όπως πληροφορίες από συνδικαλιστικά στελέχη του Οργανισμού αναφέρουν.
Επίσης, την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή, ο κ. Δούρος ήταν σύμβουλος του κ. Αμπατζόγλου, όταν ο τελευταίος κατείχε τη θέση του διοικητή του ΙΚΑ.
Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι οι φωτογραφίες του κ. Δούρου δίπλα στον πρώην πρόεδρο του ΟΑΕΔ είναι από το επίσημο site του Οργανισμού!
stelehos_oaed_4-300x300.jpg
Είναι, όμως, πρόβλημα ότι ο πρώην «γαλάζιος» σύμβουλος του ΟΑΕΔ επί ημερών συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έκανε ερώτηση στον κ. Σαμαρά; Φυσικά και όχι. Όμως, όταν στους τηλεθεατές δίνεται η αίσθηση ότι στο πλαίσιο μιας συνέντευξης, αυθόρμητα κάποιοι πολίτες προχωρούν στην υποβολή ερωτημάτων, τότε κάτι «μυρίζει» επικοινωνιακές σκοπιμότητες.
Για ποιο λόγο η κυρία Τρέμη και ο κ. Ευαγγελάτος δεν ανέφεραν την ιδιότητα του κ. Δούρου, πριν υποβάλει αβανταδόρικο ερώτημα προς τον κ. Σαμαρά, ο οποίος τον κ. Δούρο φέρεται να γνωρίζει σε προσωπικό επίπεδο, όπως οι ίδιες πηγές αναφέρουν; Δεν το γνώριζαν, το παρέλειψαν ή ήταν επικοινωνιακό τερτίπι;
Τι ρώτησε τον κ. Σαμαρά ο πρώην «γαλάζιος» σύμβουλος
Για την ιστορία, το αβανταδόρικο ερώτημα του πρώην «γαλάζιου» συμβούλου στον ΟΑΕΔ μέχρι τις αρχές του 2015 και στο ΙΚΑ μέχρι και τις αρχές του 2010 ήταν:
«Θέλω να κάνω ένα ερώτημα στον κύριο πρόεδρο… Γιατί δεν έχω απάντηση στο μυαλό μου. Η ερώτηση έχει δύο σκέλη κύριε πρόεδρε. Η πρώτη αφορά τις διαπραγματεύσεις τις οποίες κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Διατυμπανίζει παντού ότι κάνει σκληρές διαπραγματεύσεις, ότι παλεύει για το καλύτερο. Κατηγορεί εσάς ότι δεν το κάνατε. Εγώ σαν Έλλην πολίτης φορολογούμενος προσπαθώ να αντιμετωπίσω αυτά τα οποία δέχομαι επικοινωνιακά από τους δέκτες της τηλεόρασης και να ρωτήσω εσάς. Εσείς πώς βλέπετε τη διαπραγμάτευση που γίνεται αυτή τη στιγμή;».

Κ.Ν.
Πηγή: presspublica.gr/