Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Πανελλήνιες 2015: Σε «ιστορικά χαμηλά» οι βαθμολογίες
Σε «ιστορικά χαμηλά» κινήθηκαν οι βαθμολογίες των φετινών υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η μεγαλύτερη «βουτιά» σημειώθηκε, σύμφωνα με τα βαθμολογικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στα Μαθηματικά στη Φυσική…
στα Αρχαία Ελληνικά αλλά και στη Βιολογία.
Ιατρική, Νομική και Πολυτεχνικές σχολές αναμένεται να σημειώσουν μεγάλη πτώση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στα Αρχαία Ελληνικά της Θεωρητικής Κατεύθυνσης τα άριστα γραπτά κινήθηκαν στο 0, 95%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2011 ήταν το 2,78%. Αξιοσημείωτο είναι και κατ επέκταση ενδεικτικό της πτώσης των βάσεων ότι μειωμένο είναι και το ποσοστό στα Αρχαία στην κατηγορία 15 -18 που θεωρητικά συσσωρεύεται μεγαλύτερος αριθμός από ότι στην κατηγορία αριστούχοι.
Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ Γιάννης Βαφειαδάκης πτώση των βάσεων αναμένεται σε όλα τα επιστημονικά πεδία. Σε ότι αφορά στις Πολυτεχνικές σχολές η πτώση αναμένεται δραματική, κυρίως στις σχολές της επαρχίας . Είναι χαρακτηριστικό ότι στη βαθμολογία 18-20 στην θετική και τεχνολογική κατεύθυνση είναι λιγότεροι από τους μισούς σε σχέση με πέρυσι.
Εκτιμάται ότι η Ιατρική Αλεξανδρούπολης θα «πέσει» κάτω από τα 18000 μόρια , η Ιατρική Αθηνών κάτω από 19000 μόρια ενώ η Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών θα «πέσει» κατά 500 μόρια.
Μικρότερη θα είναι η πτώση στα Οικονομικά τμήματα . Σε ότι αφορά στα ΤΕΙ  «σφαγή» αναμένεται στα ΤΕΙ της επαρχίας ενώ κάποια τμήματα στην Αθήνα θα «αντέξουν» στις πιέσεις, καθώς θα μπουν κάτω από τα Πανεπιστήμια, προκειμένου οι υποψήφιοι να μείνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Εκτός από την πανωλεθρία σε μαθηματικά και φυσική καθοριστικός παράγοντας εφέτος για την πορεία των βάσεων θα είναι και ο δραστικός περιορισμός των μετεγγραφών καθώς οι λιγότεροι υποψήφιοι θα δηλώσουν επαρχία με το όνειρο να λάβουν αργότερα το «εισιτήριο» της μετεγγραφής.
Από τα πιο χαμηλά στατιστικά στοιχεία εφέτος είναι οι βαθμολογίες στο μάθημα της Φυσικής κατεύθυνσης, όπου ποσοστό 47,91% βαθμολογήθηκε με βαθμούς κάτω από τη βάση.
Ποσοστό περίπου 80% έγραψε κάτω από τη βάση στη φυσική τεχνολογικής κατεύθυνσης ΙΙ , ενώ κάτω από τη βάση έγραψε και ποσοστό 36,78% στα μαθηματικά κατεύθυνσης.
Στη φυσική τεχνολογικής κατεύθυνσης Ι περισσότεροι από τους μισούς δεν έπιασαν τη βάση ενώ στα αρχαία ελληνικά ποσοστό 49,66% βαθμολογήθηκαν από 1-10. Στη Χημεία-Βιοχημεία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης κάτω από τη βάση έγραψε ποσοστό 34,91%.

 http://www.trelokouneli.gr/panellinies-2015-se-istorika-chamhla-oi-bathmologies/