Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ) υπέρ συνεργασίας με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, αν χρειαστεί!


«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι μετά τις εκλογές πρέπει οπωσδήποτε να σχηματιστεί κυβέρνηση. Δεν έχουμε περιθώριο για επαναληπτικές εκλογές μετά. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε εκλογές Ιανουάριο, Σεπτέμβριο και μετά τον Νοέμβριο... Θα έχουμε χρεοκοπήσει, δεν υπάρχει περίπτωση» δήλωσε στον Αθήνα 9,84 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.
«Είναι δεδομένο ότι παραμένω στο κόμμα με το οποίο εκλέχτηκα. Αν επρόκειτο να αλλάξω κόμμα, θα είχα παραιτηθεί από την έδρα μου και για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και διότι έχουμε υπογράψει όλοι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τις σχετικές γραπτές διαβεβαιώσεις. Δεν τις τήρησε κανείς» πρόσθεσε ο κ. Χρυσόγονος.
«Κάνουμε εκλογές, ακριβώς διότι διασπάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν είχε διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ή εάν οι διαφωνούντες είχαν παραδώσει τις έδρες τους, δεν θα υπήρχε θέμα εκλογών... Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να λυθεί αυτό. Με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, που είναι χρεωμένοι από τον ελληνικό λαό και την ιστορία για το γεγονός ότι η χώρα οδηγήθηκε στη χρεοκοπία, δεν μπορεί να υπάρξει κυβερνητική συνεργασία» σημείωσε.
Εκτίμησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν ψήφισε την ίδια πολιτική» λέγοντας πως «η νέα συμφωνία έχει διαφορετικά συστατικά, πολλά από τα οποία βεβαίως είναι οδυνηρά... Έχει όμως και άλλα χαρακτηριστικά που δεν είναι τα ίδια, όπως για παράδειγμα το ότι αυτή η συμφωνία διέπεται από το ευρωπαϊκό δίκαιο και όχι από το αγγλικό. Αυτά τα κόμματα έχουν καταδικαστεί από τον ελληνικό λαό στις εκλογές του Ιανουαρίου για την ευθύνη που έχουν ότι η χώρα οδηγήθηκε στη χρεοκοπία... Το να επιστρέψουμε σε συνεργασίες με τις πολιτικές δυνάμεις του παρελθόντος, θα ήταν σαν να ταυτιζόμαστε μαζί τους» πρόσθεσε ο κ. Χρυσόγονος.
Δεν απέκλεισε όμως συνεργασία μετά τις εκλογές εφόσον το αποτέλεσμα της κάλπης είναι παρόμοιο λέγοντας ότι «αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Εκεί θα υπάρχει, ενδεχομένως, μια υπονοούμενη λαϊκή επιταγή για συνεργασία, έστω και ετερόκλητων και ετερογενών πολιτικών δυνάμεων.»
Σχολιάζοντας  τις δηλώσεις της κ. Κωνσταντοπούλου ότι, «ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε εμείς», ανέφερε ότι «και εγώ μπορώ να δηλώσω ότι η Ευρώπη είμαι εγώ, αλλά δεν είμαι εγώ. Το ευρωκοινοβούλιο είναι οι 751».
Πηγή: ΑΜΠΕ