Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΠΡΩΤΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΑΤΕ-ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ

Σε επισφαλές δάνειο που χορηγήθηκε χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις, κατέληξαν οι εισαγγελικές αρχές αναφορικά με σκέλος του αποκαλούμενου σκανδάλου της Αγροτικής Τράπεζας, προχωρώντας στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά 27 προσώπων.
Πρόκειται για υπαλλήλους της Αγροτικής Τράπεζας και επιχειρηματίες,....


 σε βάρος των οποίων η Εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε διώξεις, μεταξύ άλλων για κακουργηματική απιστία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, άμεση συνέργεια στην απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι εισαγγελικοί λειτουργοί, φαίνεται πως το διάστημα 2007 - 2011 οι υπάλληλοι της τράπεζας που είχαν την ευθύνη για το χαρτοφυλάκιο εταιρικών δανείων μεγάλων πελατών, προχώρησαν σε χρηματοδότηση υπό επισφαλείς όρους με ανεπαρκείς εγγυήσεις. Και αυτό -κατά τη δικογραφία- παραβλέποντας το γεγονός ότι γνώριζαν τη δεινή οικονομική κατάσταση των δανειοδοτούμενων εταιριών, με αποτέλεσμα να ζημιώσουν την τράπεζα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της έρευνας συντάχθηκε πόρισμα από την Τράπεζα της Ελλάδος με βάση το οποίο προέκυψε ότι η συνολική ζημιά που υπέστη η ΑΤΕ, μόνο από τη συγκεκριμένη δανειοδότηση, ανέρχεται σε 52 εκατ. ευρώ.
Αν και η συγκεκριμένη υπόθεση διαβιβάζεται πλέον σε ανακριτή, η Εισαγγελία Διαφθοράς συνεχίζει τους ελέγχους και άλλων φακέλων με προβληματικά δάνεια της ΑΤΕ.  
http://prezatv.blogspot.gr/2015/11/blog-post_692.html