Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

AΠOΣΥΡΕΤΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΤΟ «ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ»,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ...ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
Συνεδρίασε εκτάκτως η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με το αντικείμενο της συνεδρίασης να έχει να κάνει με το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το...


 σχέδιο νόμου αποσύρεται, λόγω αντιδράσεων του Κουαρτέτου, και θα επανακατατεθεί με το νέο έτος.

Όπως είχαν αναφέρει Τα Νέα, η δυσφορία συνδέεται λιγότερο με το δημοσιονομικό κόστος των εν λόγω μέτρων, παρόλο που το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έχει υπολογίσει το ακριβές κόστος, το οποίο υπολογίζεται σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, και περισσότερο με την ενίσχυση της πεποίθησης του κουαρτέτου ότι δεν πρέπει να εμπιστεύεται την κυβέρνηση και τους υπουργούς της που φαίνεται να μην κάνουν καν προσπάθεια να πείσουν ότι έχουν την «ιδιοκτησία» του προγράμματος.

Τις τελευταίες εβδομάδες, εξάλλου, οι θεσμοί είχαν εκδηλώσει τη δυσφορία τους και για σειρά τροπολογιών που κατατέθηκαν και αφορούσαν την Παιδεία, ενώ οι σημαντικότερες διαφωνίες καταγράφονται στο θέμα του Ασφαλιστικού.

Οι θεσμοί εξακολουθούν να απορρίπτουν την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, κρίνοντας ότι το μέτρο αυτό πλήττει την απασχόληση, ενώ παράλληλα θεωρούν ως κακό οιωνό για την πορεία των διαβουλεύσεων τη δεδηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησης ακόμη και να νομοθετήσει μονομερώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί μετά τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ένταση στη Βουλή

Υπενθυμίζεται ότι κατά την επεξεργασία του σχεδίου νόμου στην αρμόδια επιτροπή σημειώθηκε ένταση με αποτέλεσμα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι να αποχωρήσουν.

Τα κόμματα κατήγγειλαν ρουσφετολογικές διατάξεις, όπως και ελλιπή προτετοιμασία του.

Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι το νομοσχέδιο, το οποίο αριθμεί 350 σελίδες και περιλαμβάνει πλήθος άρθρων οκτώ διαφορετικών υπουργείων, δεν είχε κοστολογηθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το οποίο δηλώνει ότι το ύψος των σχετικών δαπανών δεν προσδιορίστηκε από τα καθ' ύλην αρμόδια υπουργεία και επίσης δεν υπάρχει η έκθεση της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, η οποία συνοδεύει τα νομοσχέδια.

«Τρόικα εσωτερικού»

Απαντώντας το Μαξίμου είχε τονίσει: «Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι χωρίς προσχήματα διεκδικούν τον ρόλο της 'τρόικας εσωτερικού' και πως αρνούνται να συζητήσουν οτιδήποτε άλλο πέρα από μνημόνια και μέτρα λιτότητας.»   


http://prezatv.blogspot.gr/2015/12/ao.html