Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΜΟΝΟ Η COSCO ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΠ-ΤΥΧΑΙΑ ΠΑΝΤΑ!

Μόνον η Cosco κατέθεσε τελικά οικονομική προσφορά για την εξαγορά του 51% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) -με option έως το 67% των μετοχών-, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της ηλεκτρονικής έκδοσης του Βήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άλλοι....


 δύο διεκδικητές του ΟΛΠ, που είχαν περάσει στην τελευταία φάση του διαγωνισμού του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ήταν η δανική APM Terminals και η ICTS από τις Φιλιππίνες, οι οποίες όμως δεν κατέθεσαν οικονομική προσφορά σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 12 Ιανουαρίου 2016 με το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.

Μέχρι το τέλος του 2015, κατά πληροφορίες, θα πρέπει να έχει εξεταστεί το τεχνικό και νομικό σκέλος της προσφοράς. 

Εφόσον εντοπιστεί κάποιο ζήτημα, το ΤΑΙΠΕΔ έχει δικαίωμα να ζητήσει επαναδιατύπωση ή διευκρινίσεις. Αυτό όμως θα πρέπει να γίνει στις εναπομείνασες εργάσιμες ημέρες του 2015. 

Στις 12 Ιανουαρίου ανοίγει η οικονομική προσφορά. Τότε θα ανοίξουν και οι εκθέσεις των δύο αποτιμητών που έχουν οριστεί.

Σημειωτέον ότι η Cosco ήδη διαχειρίζεται τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού.

Ο ανάδοχος του διαγωνισμού δεσμεύεται να προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 350 εκατ. ευρώ στο λιμάνι.




 http://prezatv.blogspot.gr/2015/12/cosco.html