Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

#thisisacoup: Όλο το ντοκιμαντέρ του Πολ Μέισον της αποτυχημένης πορείας της «πρώτη φορά αριστεράς»
Από τις 25 Ιανουαρίου έως τις 20 Σεπτεμβρίου είναι επτά μήνες. Κάποιοι θα έλεγαν ότι είναι μεγάλο και κάποιοι μικρό διάστημα, εξάλλου η αίσθηση του χρόνου είναι υποκειμενική...
Για την Ελλάδα σίγουρα ήταν μια περίοδος μεγάλης αναταραχής που ακόμα δεν έχει τελειώσει καθώς μέσα σε αυτό το διάστημα έκανε δύο εκλογές, ένα δημοψήφισμα, έζησε την επιβολή των capital controls και τη στάση πληρωμών προς το ΔΝΤ και βρέθηκε σχεδόν με το ένα βήμα έξω από τη ζώνη του ευρώ.
Ο δημοσιογράφος Πολ Μέισον, ωστόσο, κατάφερε μέσα σε 65 λεπτά, όση και η διάρκεια του ντοκιμαντέρ του με τίτλο «This is a coup» να χωρέσει όλα τα παραπάνω. Με «πρωταγωνιστές» εκτός από τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης - καθώς όλο αυτό το διάστημα είχε πρόσβαση στα άδυτα του κυβερνητικού μηχανισμού - τη δημοσιογράφο της Αυγής Αναστασία Γιάμαλη και την ηθοποιό Ντίνα Καφτεράνη ο βρετανός δημοσιογράφος κατέγραψε όλο το παρασκήνιο που οδήγησε σε οδυνηρές για τον λαό αποφάσεις και ενέργειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Τo protothema.gr παρουσιάζει υποτιτλισμένο το ντοκιμαντέρ στο οποίο μεταξύ άλλων:
- ο Αλέξης Τσίπρας μιλά για τον... έντιμο συμβιβασμό. «Νομίζω πως χάσαμε χρόνο. Στο τέλος μας τελείωσαν τα χρήματα και οι δυνάμεις» παραδέχεται ο πρωθυπουργός και προσθέτει ότι «αν το ήξερα αυτό, Θα είχα πάρει πιο γενναίες αποφάσεις από την αρχή».
- καταγράφεται η εφορία της περιόδου Μαρτίου-Απριλίου όταν ο κόσμος συναντούσε τον Γιάνη Βαρουφάκη στο δρόμο και τον αποθέωνε για τους χειρισμούς του, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανέπτυσσε το σκεπτικό του ότι δεν θα πληρωθούν οι επίσημοι δανειστές προκειμένου να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε περιοδεία σε ευρωπαϊκά κοινοβούλια για να παρουσιάσει το πόρισμα της επιτροπής της για το χρέος
- την ανατριαχιαστικά ακριβή πρόβλεψη του Γιάνη Βαρουφάκη μετά το υπουργικό συμβούλιο της 21ης Ιουνίου όταν έλεγε ότι «Η υποψία μου είναι ότι θα μας δώσουν μια προσφορά που δεν μπορούμε να δεχθούμε. Και κατά συνέπεια θα υπάρξει κλείσιμο τραπεζών την Τρίτη μετά τη Σύνοδο Κορυφής»!
- το βαρύ κλίμα μετά την περίφημη 17ωρη διαπραγμάτευση και τις εκλογές του Σεπτεμβρίου με τους πάλαι ποτέ συνοδοιπόρους του Αλέξη Τσίπρα, Γιάνη Βαρουφάκη και Ζωή Κωνσταντοπούλου να μιλούν για προδοσία του 62% το οποίο επέλεξε το «όχι» στο δημοψήφισμα της 6ης Ιουλίου.
Η τελευταία κουβέντα ανήκει στον Πολ Μέισον: «Ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε το τέλος της λιτότητας, αλλά απέτυχε». Τα πλάνα είναι πια ασπρόμαυρα και η μουσική σχεδόν πένθιμη...