Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

«Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ οι αγρότες, την Τετάρτη θα βγουν στα Τέμπη


«Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ οι αγρότες, την Τετάρτη θα βγουν στα Τέμπη
Στις πλατείες των χωριών συγκεντρώνουν τα τρακτέρ οι αγρότες της Θεσσαλίας με φόντο την προσυγκέντρωση την Τετάρτη στον κόμβο Γυρτώνης και τη μετακίνηση, στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας προς τα Τέμπη, κίνηση και σημείο με ισχυρό συμβολισμό.
Το μπλόκο της... Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων του νομού Λάρισας στα «στρατηγικής σημασίας» Τέμπη, από την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, αποφασίστηκε στο πλαίσιο σύσκεψης που έγινε χθες στον Πλατύκαμπο, με την συμμετοχή πλήθους αγροτών.
Την πρόταση για τα Τέμπη -ενώ αρχικά υπήρχε προσανατολισμός και για τον κόμβο Γυρτώνης- έκαναν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, καθώς όπως ανέφεραν, τα Τέμπη είναι σημείο αναφοράς για την Ελλάδα και βεβαίως για τον νομό Λάρισας. Μαζί δε με άλλα σημεία «στρατηγικής» σημασίας στο άξονα της Εθνικής Οδού, θα αποτελέσουν, κατά τους αγρότες, ισχυρότερο σημείο «πίεσης», στο πλαίσιο του αγώνα που ξεκινούν προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.
Στα αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων από την Λάρισα εκτός από το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής περιλαμβάνονται και αιτήματα που έχουν να κάνουν με τις επιστροφές πληρωμών πετρελαίου από το 2013, την πληρωμή των δικαιωμάτων,αλλά και την πληρωμή της εξισωτικής για τους κτηνοτρόφους, όπως επίσης και το θέμα της φορολόγησης του κρασιού καθώς επί ποδός πολέμου βρίσκονται και οι αμπελουργοί και οι οινοποιοί.
Η Συντονιστική Επιτροπή Λάρισας συμμετείχε στην συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Ελλάδας στην Θεσσαλονίκη όπου και αποφασίστηκε η 20η Ιανουαρίου να είναι η κοινή ημερομηνία εξόδου όλων των αγροτών σε σημεία που έχουν επιλεγεί ενώ στις 28 Ιανουαρίου διοργανώνεται στην Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο κατά τα εγκαίνια της Agrotica και δεν αποκλείεται εν συνεχεία και νέα κάθοδος στην Αθήνα.
Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας συνεχίζει την συγκέντρωση τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στον Παλαμά Καρδίτσας έχει προγραμματιστεί συνάντηση των τεσσάρων Ομοσπονδιών της Θεσσαλίας, προκειμένου να αποφασιστεί η ημερομηνία εξόδου στην Εθνική Οδό. Το σημείο συνάντησης τους πάντως, είναι ο κόμβος της Νίκαιας.


 http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2100496/zestenoun-ta-trakter-i-agrotes-tin-tetarti-tha-vgoun-sta-tempi