Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Πρόσφυγες ως πληροφοριοδότες χρησιμοποιούσαν οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες

Πρόσφυγες ως πληροφοριοδότες χρησιμοποιούσαν οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίεςΗ γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND χρησιμοποιούσε επί 13 χρόνια πρόσφυγες ως πληροφοριοδότες, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Speigel.
Μεταξύ του 2000 και του 2013 αυτού του τύπου η ...«συνεργασία» θεωρείτο «υποχρεωτικής μορφής», καθώς οι πρόσφυγες ενδεχομένως να φοβούνταν πως οι αιτήσεις τους για χορήγηση ασύλου θα απορρίπτονταν, στην περίπτωση που δε δέχονταν να συλλέξουν και να κοινοποιούν πληροφορίες στην γερμανική υπηρεσία, αναφέρει το περιοδικό, που επικαλείται έκθεση που παρουσιάστηκε στο γερμανικό κοινοβούλιο, έπειτα από επίσημο αίτημα του κόμματος Die Linke.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια της 13χρονης περιόδου, η BND πήρε καταθέσεις από συνολικά 850 αιτούντες άσυλο προς αναζήτηση πληροφοριών. Η συγκεκριμένη υπηρεσία σταμάτησε να λειτουργεί το 2014, αλλά η πρακτική συνεχίστηκε σε εθελοντική βάση.
«Όταν οι υπηρεσίες μυστικών πληροφοριών συνεχίζουν να ασκούν πίεση στους πρόσφυγες δεν είναι μόνο ηθικά εσφαλμένο. Η αξιοπιστία των πληροφοριών που συνελέγησαν με αυτή την μέθοδο θα πρέπει να τεθούν υπό αμφισβήτηση», δήλωσε η Μαρτίνα Ρένερ, μέλος του Die Linke.
 http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/665629/prosfyges-os-pliroforiodotes-xrisimopoioysan-oi-germanikes-mystikes-ypiresies