Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΟΙ ΦΙΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ...ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΗ ΤΗΝΟ - ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ

 
«Γερμανικό» real estate στην Τήνο μέσω off shore!

Ερωτηματικά που περιπλέκουν περισσότερο την υπόθεση της Siemens δημιουργούν αγορές γης που -όπως αποκαλύπτει ο...
 
 
 
 Ελευθερος Τυπος της Κυριακης έγιναν στην ίδια περιοχή της Τήνου, από τον κ. Μ. Χριστοφοράκο, μέχρι πρότινος επικεφαλής της Siemens Hellas, τον κ. Δ. Δενδρινό, πρωτοκλασάτο στέλεχος της εταιρίας, και την κυρία Μάρεβα Μπραμπόφσκι, πρώην σύζυγο του βουλευτή κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο τελευταίος έχει παραδεχθεί, μετά την αποκάλυψη των τιμολογίων για την αγορά ηλεκτρονικού υλικού από την εν λόγω εταιρία για τον εξοπλισμό του γραφείου του, ότι διατηρούσε φιλικές και οικογενειακές σχέσεις με στελέχη της Siemens Hellas, αλλά είπε ότι τέτοιου είδους σχέσεις δεν πρέπει να ποινικοποιούνται.

Ιδού, όμως, πώς έχουν τα πράγματα με τις αγορές γης στην Τήνο. Το 2002, στην περιοχή Χαλακιά Αγίου Πέτρου Καρδιανής, αγοράστηκαν 24,6 στρέμματα. Ειδικότερα, έγιναν αγορές: 1. Δύο αγροτεμαχίων (Ε2, Ε3) από την off shore εταιρία «Mistras Holding Limited», με έδρα το φορολογικό παράδεισο του Αγίου Βικεντίου (Trusthouse 112 Bondie Street, ΑΦΜ 800300662). Παραμένει άγνωστο ποιοι βρίσκονται πίσω από τη συγκεκριμένη υπεράκτια εταιρία. 2. Ενός αγροτεμαχίου (Ε1) στο όνομα του Διονυσίου Δενδρινού, διευθυντή τομέα στη Siemens και χειριστή, μεταξύ των άλλων, του έργου για το ολυμπιακό σύστημα ηλεκτρονικής ασφάλειας (C4i). 3. Ενός αγροτεμαχίου (Ε5) για τον καθηγητή ΕΜΠ Λ.Τ. 4. Ενός τελευταίου (Ε4) για τον αρχιτέκτονα που εργάζεται σε Αθήνα και Τήνο, Κ.Β. Το 2003, ο μέχρι προ μηνών επικεφαλής της Siemens Hellas, κ. Μ. Χριστοφοράκος, προέβη σε δύο αγορές από τον παραπάνω αρχιτέκτονα στην περιοχή Τριαντάρο. Το 2005-2006, επίσης, αγόρασε στη Χαλακιά 8,5 και 16,5 στρέμματα αντίστοιχα. Το 2002, δηλαδή όταν ακόμα δεν είχε χωρίσει τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, δίπλα στα αγροτεμάχια του κ. Χριστοφοράκου, η κ. Μάρεβα Μπραμπόφσκι αγόρασε οκτώ στρέμματα, έναντι 62.486 ευρώ (αντικειμενική αξία, αν και όλοι γνωρίζουν πως η πληρωτέα αξία είναι σημαντικά μεγαλύτερη). Να σημειωθεί, πάντως, πως έντονες φήμες φέρουν το πρώην ζεύγος Κυριάκου Μητσοτάκη και την οικογένεια Δενδρινού να διατηρούσαν στενές σχέσεις. Λέγεται επίσης ότι, εκτός των άλλων, αυτή η σχέση ενισχύθηκε και την περίοδο κατά την οποία η σύζυγος του κ. Δενδρινού ήταν προϊσταμένη της κυρίας Μπραμπόφσκι στο παράρτημα της Ντρέζντνερ Μπανκ στην Ελλάδα.
 
 
 
 
 
 
 http://prezatv.blogspot.gr/2016/01/blog-post_770.html