Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Πλάκωσαν οι αρκούδες στις διεθνείς αγορές


http://www.efsyn.gr/sites/efsyn.gr/files/field/image/xrimatistirio-nea_yorki.jpg

Νέο παγκόσμιο ξεπούλημα μετοχών βύθισε χθες τα διεθνή χρηματιστήρια στην εποχή των… αρκούδων.
Στις κλιμακούμενες ανησυχίες της επενδυτικής κοινότητας για την Κίνα, η οικονομία της οποίας δεν...
 προσγειώνεται όπως θα ήταν επιθυμητό, προστέθηκαν χθες η νέα καθίζηση της τιμής του πετρελαίου μετά τις εκτιμήσεις της ΙΕΑ για πλημμύρα στην αγορά, τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα επιχειρηματικών κολοσσών της Δύσης, όπως η Shell και η Goldman Sachs, αλλά και οι φόβοι για την υγεία κάποιων ιταλικών τραπεζών που γεννούν ερωτήματα για την κατάσταση του συνόλου των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Περίπου τρεις ώρες πριν από το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ο δείκτης Dow Jones υποχωρούσε περισσότερο από 500 μονάδες ή -3,3%, ενώ λίγο νωρίτερα στην Ευρώπη τα μεγάλα χρηματιστήρια έκλειναν με τεράστιες απώλειες στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 13 μηνών.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 βούτηξε 203 μονάδες ή 3,5% χαμηλότερα αυξάνοντας τις απώλειές του από το περσινό ανώτατο επίπεδό του (peak) σε πάνω από 20% μπαίνοντας έτσι στη ζώνη των «αρκούδων» (bear market) -πτωτική αγορά δηλαδή, η οποία καθορίζεται από μεγάλη πτώση και πεσιμισμό καθώς οι επενδυτές αναμένουν συνέχεια της πτώσης.
Η βρετανική αγορά δεν ήταν η μόνη που προσκάλεσε χθες τις… αρκούδες σε τσάι.
Λίγες ώρες νωρίτερα στη ζώνη των «αρκούδων» είχε μπει και το Χρηματιστήριο του Τόκιο που έκλεισε με απώλειες -3,7%.
Μέλη του «αρκουδομαχαλά» αποτελούν ήδη τα και τα Χρηματιστήρια της Σανγκάης (στο -1,03% χθες), της Φρανκφούρτης (στο -2,82%), του Παρισιού (-3,45%) και της Μόσχας (-0,92%). Μεγάλες ήταν οι απώλειες όμως και στο Χρηματιστήριο το Μιλάνου όπου ο δείκτης FTSE ΜΙΒ έκλεισε στο -4,83%.
H διαπραγμάτευση των τίτλων τραπεζών της γειτονικής χώρας, όπως οι Banca Monte dei Paschi di Siena, Intesa Sanpaolo, Ubi Banca, ανεστάλη καθώς αυτοί χτύπησαν limit down εν μέσω έντονων ανησυχιών των επενδυτών για την οικονομική τους υγεία και την ικανότητά τους να απορροφήσουν τον τεράστιο όγκο των «κόκκινων» δανείων (200 δισ. ευρώ).
Ανάλογες ανησυχίες εκφράζονται και για τράπεζες της Γαλλίας, της Γερμανίας και άλλων χωρών.
Το πετρέλαιο
Οι τιμές του αργού πετρελαίου υποχώρησαν κάτω από τα 27 δολάρια για πρώτη φορά από το 2003, μετά την προειδοποίηση της Διεθνούς Επιτροπής Ενέργειας (ΙΕΑ) ότι η παγκόσμια πετρελαϊκή αγορά «πνίγεται από την υπερπροσφορά».
Ενδεικτική της δραματικής κατάστασης, η έκκληση της Βενεζουέλας για έκτακτη σύνοδο του ΟΠΕΚ, που όμως άλλες χώρες-μέλη του καρτέλ απέρριψαν.
Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρούσε αργά το απόγευμα 6,8% χαμηλότερα στα 26,50 δολάρια ανά βαρέλι ενώ το μπρεντ 4,2% χαμηλότερα, στα 27,56 δολάρια.
 http://www.4news.gr/%CF%80%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CF%89%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%B1%CE%B3/