Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Ινδονησία: Ενεργοποιήθηκε το ηφαίστειο στο όρος Σοπουτάν

Η κυβέρνηση της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι θέτει την επαρχία Βόρεια Σουλαουέζι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης γιατί το Όρος Σοπουτάν εκτοξεύει λάβα και στάχτη, είπαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Οι αρχές αναβάθμισαν…
την κατάσταση του ηφαιστείου από την κλίμακα 2 στην κλίμακα 3, απαγορεύοντας στον πληθυσμό να πλησιάσει σε ακτίνα 4 χιλιομέτρων από τον κρατήρα, είπε η εφημερίδα Straits Times χθες, αναφερόμενη στην κρατική υπηρεσία αντιμετώπισης εθνικών καταστροφών.
Το ηφαίστειο άρχισε να εκρήγνυται αργά τη Δευτέρα, με όλο και αυξανόμενο ρυθμό, σύμφωνα με τα μέσα. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή εκκενώσεις πόλεων.
Το Όρος Σοπουτάν αποτελεί ένα από τα πιό ενεργά ηφαίστεια στη Βόρεια Σουλαουέζι, και βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 3,2 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Τζακάρτα, πρωτεύουσας της Ινδονησίας.
Το ηφαίστειο ενεργοποιήθηκε τελευταία φορά τον Μάρτιο, ενώ μια από τις μεγαλύτερες εκρήξεις του καταγράφηκε το 2011.


 http://www.trelokouneli.gr/indonhsia-energopoiithhke-to-hfaisteio-sto-oros-sopoutan/