Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Γιατροί του Κόσμου: Καταγγέλλουν αλόγιστη χρήση βίας σε βάρος προσφύγων στην ΠΓΔΜ


Γιατροί του Κόσμου: Καταγγέλλουν αλόγιστη χρήση βίας σε βάρος προσφύγων στην ΠΓΔΜ


Ανησυχητική αύξηση περιστατικών βίας στο έδαφος της ΠΓΔΜ παρατηρούν το τελευταίο διάστημα οι Γιατροί του Κόσμου.
Τα περιστατικά που καταγράφονται στο ...
ιατρείο των ΓτΚ στην Ειδομένη αφορούν πολίτες τρίτων χωρών που επιχειρούν να εισέλθουν χωρίς άδεια στο έδαφός της.
Όπως προκύπτει από τα ιατρικά ευρήματα μας, οι άνθρωποι αυτοί φέρουν τραύματα στα άνω και κάτω άκρα, μώλωπες στο πρόσωπο και άλλα χτυπήματα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, τα τραύματα οφείλονται σε αλόγιστη βία των δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ. Πιο συγκεκριμένα, από τις 12 Δεκεμβρίου 2015 μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2016 καταγράψαμε 263 μαρτυρίες τέτοιου είδους, ενώ την τελευταία εβδομάδα ένα στα δύο καταγεγραμμένα περιστατικά σχετίζονταν με άσκηση σωματικής βίας.
Οι Γιατροί του Κόσμου εκφράζουν τη βαθιά ανησυχία τους για την κλιμάκωση των κρουσμάτων παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή των συνόρων και δηλώνουν ότι συνεχίζοντας την ιατρική φροντίδα χωρίς διακρίσεις στην Ειδομένη, θα βρίσκονται ενεργά στο πλευρό των ανθρώπων που αναζητούν καταφύγιο στην Ευρώπη.
 
 
 
 
 
 
 
 http://www.iefimerida.gr/news/246888/giatroi-toy-kosmoy-kataggelloyn-alogisti-hrisi-vias-se-varos-prosfygon-stin-pgdm