Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Κυκλώνας ισοπέδωσε τα Φίτζι -Εικόνες καταστροφής από διαλυμένα χωριά [εικόνες]


Κυκλώνας ισοπέδωσε τα Φίτζι -Εικόνες καταστροφής από διαλυμένα χωριά [εικόνες]


Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από τις ζημιές που προκάλεσε στο πέρασμά του, το Σάββατο, ο κυκλώνας Γουίνστον από τα νησιά Φίτζι.
Ολόκληρα χωριά ισοπεδώθηκαν ενώ ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους... 18. Οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει τις εργασίες ώστε και να καταλάβουν το μέγεθος της καταστροφής, και να διαπιστώσουν πόσο μεγάλη ήταν αυτή σε συγκεκριμένες περιοχές. Μέχρι στιγμής πάντως αντιμετωπίζουν ακόμα κάποια προβλήματα στην επικοινωνία με νησιά όπως το Κόρο όπου το πέρασμα του Γουίνστον ήταν ισοπεδωτικό. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περισσότεροι από 6.00 κάτοικοι σε όλο το μήκος των νησιών Φίτζι μένουν αυτή την στιγμή σε καταφύγια αφού τα σπίτια τους καταστράφηκαν από την ισχύ των παλιρροϊκών κυμάτων.

Η ένταση των ανέμων του Κυκλώνα Γουίνστον έφτασε ακόμα και τα 285 χιλιόμετρα την ώρα καθιστώντας τον μία από τις πιο ισχυρές καταιγίδες του νότιου ημισφαιρίου.
«Η ζημιά είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη, σπίτια έχουν καταστραφεί, πολλές πεδινές περιοχές έχουν πλημμυρίσει, και πολλοί άνθρωποι έχουν μείνει εκπλαγεί και είναι μπερδεμένοι για το τι πρέπει να κάνουν», ανάφερε σε τηλεοπτικό μήνυμά του ο πρωθυπουργός Voreqe Bainimarama που εξήγησε ότι οι η αστυνομία και ο στρατός συμμετείχαν στις διασώσεις και ξεκίνησαν ήδη τις εργασίες καθαρισμού.Από την πλευρά του ο υπουργός Τουρισμού ενημέρωσε ότι ανάμεσα στα θύματα δεν βρίσκεται κανένας τουρίστας και ότι τα μεγάλα ξενοδοχεία δεν έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.