Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Στην τελική ευθεία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Σύγχυση με τις αποδείξεις


600_090f6d04e189d4464ae40ad7e8ac385f
Ορόσημο τα τέλη Φλεβάρη, αρχές Μάρτη. Σχεδόν έτοιμο για να ανοίξει το Taxisnet. Αναλυτικά τα χρονοδιαγράμματα. Στον αέρα οι κυβερνητικές εξαγγελίες για σύνδεση του αφορολόγητου ορίου με το πλαστικό χρήμα…
Στην τελική ευθεία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, έχουν εισέλθει οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, σε...
 μια προσπάθεια να κερδίσουν το στοίχημα που έχει τεθεί για την έναρξη – και κατ’ επέκταση ολοκλήρωση – της διαδικασίας το ταχύτερο δυνατόν.
Το οικονομικό επιτελείο στοχεύει στην έναρξη της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2015 στα τέλη Φεβρουαρίου ή το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.
«Η κυβέρνηση θέλει οι φορολογικές δηλώσεις να κατατεθούν όσο πιο νωρίς γίνεται, προκειμένου να μην συσσωρευθούν οι φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών στα τέλη του έτους, όπως συνέβη πέρυσι», είχε δηλώσει αντίστοιχα πριν από μερικά 24ωρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, ερωτηθείς για τα σχέδια του υπουργείου.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από πλευράς υποδομών το σύστημα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων είναι σχεδόν έτοιμο. “Μόλις ολοκληρωθούν κάποιες εκκρεμότητες το Taxisnet θα ανοίξει”, σημειώνουν αρμόδιες πηγές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Υπενθυμίζεται εδώ πως η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει δώσει προθεσμία μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου σε επιχειρήσεις και ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων του φορολογικού έτους 2015.
Οι χρόνοι δείχνουν να επισπεύδονται, όμως το οικονομικό επιτελείο εξακολουθεί να αφήνει αναπάντητο ένα μεγάλο ερώτημα: Τι θα γίνει με τις αποδείξεις και τη σύνδεση του αφορολόγητου ορίου με τη χρήση πλαστικού χρήματος; Οι κυβερνητικές εξαγγελίες βρίσκονται ακόμη στον αέρα, με τους πολίτες να δηλώνουν πλήρη άγνοια για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν.


 http://www.4news.gr/%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD/