Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΜΕΣΩ ΜΜΕ

Μετά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις της προηγούμενης εβδομάδας για το κύκλωμα των εκβιαστών και την σύλληψη των τριών βασικών πρωταγωνιστών του, ο «μίτος της Αριάδνης» άρχισε να ξετυλίγεται οδηγώντας τις έρευνες που έχει ξεκινήσει το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών και σε νέο κύκλωμα, που δρούσε παράλληλα με το πρώτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες...


 απο το Έθνος της Κυριακής, «τρία άτομα τα οποία διατηρούν επαγγελματικές σχέσεις με μεγάλες ΔΕΚΟ έχουν ατύπως προσέλθει στην Ασφάλεια, προκειμένου να δώσουν συγκεκριμένες πληροφορίες για ακόμη μία σπείρα εκβιαστών που δρούσε παράλληλα σε βάρος του Δημοσίου» επιβεβαιώνοντας την έρευνα την οποία διεξάγει, εδώ και καιρό, το αρμόδιο τμήμα της ΕΛ.ΑΣ.

Η σύλληψη του Π.Μαυρίκου, εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» και των δυο δημοσιογράφων Π.Μουσσά και Χ. Φράγκου ήταν αυτό που οδήγησε αρκετά ακόμα θύματα εκβιασμού να καταφύγουν στις αρχές και να δηλώσουν την δική τους εμπειρία για το θέμα, αλλά και τα ονόματα εκείνων των δημοσιογράφων που σε δεν δίστασαν να απειλήσουν τους ίδιους και τις οικογένειές τους προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, πρόκειται για έναν επιχειρηματία, έναν τεχνοκράτη, καθώς κι ένα στέλεχος ΔΕΚΟ, που προσήλθαν μεν με τους δικηγόρους τους, χωρίς  όμως να καταθέσουν επίσημα στις Αρχές.

Προσερχόμενοι στην αρμόδια υπηρεσία και αφού εξέθεσαν  το πρόβλημα που αντιμετώπισαν με τους εκβιαστές παρουσία των δικηγόρων τους φέρεται να έθεσαν και το μείζον γι’ αυτούς θέμα κάλυψης που θα έχουν σε περίπτωση που αποφασίσουν να εμπλακούν ενεργά στην υπόθεση της εξάρθρωσης του κυκλώματος των εκβιαστών.

Νέο κύκλωμα-ίδια συνταγή

 «Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες μας, στο παράλληλο κύκλωμα εκβιαστών συμμετέχουν ονόματα υπεράνω πάσης υποψίας που λειτουργούσε διαφορετικά από αυτό που εξαρθρώθηκε ήδη. Τα γνωστά άτομα χρησιμοποιούσαν πάλι ιστοσελίδες για να εκβιάζουν, αλλά επέλεγαν να ''αρμέγουν'' πολλά χρήματα από λίγους» δήλωσε στην ίδια πηγή αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες. Επέμεινε πάντως ότι βασική θα είναι η κατάθεση των θυμάτων των εκβιαστών, προκειμένου να κατατεθούν όλες οι λεπτομέρειες που θα φωτίσουν την υπόθεση.

Όπως δείχνουν οι έρευνες ο τρόπος δράσης του παράλληλου κυκλώματος δεν διαφέρει από το προηγούμενο.

«Αιχμή του δόρατος» των εκβιασμών είναι και σ’ αυτή την περίπτωση τα ειδησεογραφικά site  που με τα «κατάλληλα» δημοσιεύματα εξεβίαζαν από επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς, μέχρι τράπεζες και τεχνοκράτες αποσπώντας τεράστια ποσά από τα «διαφημιστικά πακέτα» που τους έδιναν οι εκβιαζόμενοι, ποσά τα οποία έφταναν ακόμα και τις 700.000 ευρώ το μήνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών.

Η διαφορά με το προηγούμενο κύκλωμα των εκβιαστών «δημοσιογράφων» είναι πως το συγκεκριμένο κύκλωμα στο στόχαστρο έβαζε ακόμα και μεμονωμένα άτομα με μεγάλη, όμως, οικονομική επιφάνεια.

Η δράση του νέου κυκλώματος εκβιαστών

Και σ’ αυτή την περίπτωση πρόκειται για δημοσιογράφους, κυρίως του οικονομικού ρεπορτάζ με δικές τους ιστοσελίδες, οι οποίοι «παρεμβαίνουν» με διάφορα άρθρα που αφορούν οικονομικά θέματα. Η σημαντική διαφορά με το προηγούμενο κύκλωμα είναι πως  οι συγκεκριμένη έχοντας πρόσβαση και στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης διαχέοντας την άποψή τους μέσα από τα άρθρα τους σε ευρύτερο κοινό έχουν μεγαλύτερη επιρροή στην «διαμόρφωση» της κοινής γνώμης.

Τι θα επακολουθήσει όταν οι μάρτυρες αποφασίσουν να καταθέσουν στοιχεία περιγράφεται γλαφυρά στην κατακλείδα του ρεπορτάζ  της εφημερίδας: «Αν καταθέσουν οι νέοι μάρτυρες και γίνουν γνωστά τα ονόματα θα σκάσει βόμβα μεγατόνων».


 http://prezatv.blogspot.gr/2016/02/blog-post_119.html