Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Με πέντε αιτήματα φτάνουν στο Μαξίμου οι αγρότες της Νίκαιας

Με πέντε αιτήματα φτάνουν στο Μαξίμου οι αγρότες της Νίκαιας
Νέα συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών θα έχει σήμερα, Πέμπτη (25/02/2016) στις 10:30 στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε μία προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου και εκτόνωσης της κατάστασης με τα αγροτικά μπλόκα.
Τη συνάντηση είχαν ζητήσει οι εκπρόσωποι 69 μπλόκων που συμμετείχαν την...


 περασμένη Κυριακή, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.
AdTech Ad
Το μπλόκο της Νίκαιας θα εκπροσωπηθεί από τρεις ανθρώπους, τους Βασίλη Μπούτα, Ρ. Μαρούδα και Κ. Τζέλα.
Χθες από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες να συνεχίσουν τον διάλογο για να βρεθούν λύσεις αλλά και προκειμένου οι κινητοποιήσεις να έχουν μορφές «που δεν στρέφονται κατά του κοινωνικού συνόλου».
Στην ομιλία του είπε ότι υπερασπίζεται το δικαίωμα των πολιτών να διεκδικούν δικαιώματα και επισήμανε ότι τα κίνητρα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη αφορούσαν την τήρηση της νομιμότητας. Επισήμανε, ωστόσο, ότι σε τέτοιες συνθήκες με πολίτες να κινητοποιούνται «οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί» και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τα προβλήματα λύνονται καλύτερα με πειθώ.
Τα πέντε ζητήματα της αγροτικής «ατζέντας»
1. Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.
2. Να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ «που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή». Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κ.λπ.
3. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Να αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.
Εισαγγελική παρέμβαση
Την παρέμβαση των εισαγγελέων της χώρας προκειμένου να ανοίξουν τα αγροτικά μπλόκα και να ασκηθούν ποινικές διώξεις για παρακώλυση συγκοινωνιών ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Η εισαγγελική παραγγελία της κ. Κουτζαμάνη απευθύνεται στους κατά τόπους συναδέλφους της με σκοπό την παρέμβαση -με τη συνδρομή και των αστυνομικών αρχών-, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του εγκλήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών, ενδεχομένως δε και της τέλεσης «άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους».
Ανοιχτός ο Προμαχώνας
Ο Προμαχώνας στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα άνοιξε λίγο μετά τις 15:30, το μεσημέρι της Τετάρτης σε μια ένδειξη καλής θέλησης. Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Ανέστης Κεμανετζόγλου, ευχαρίστησε τους συναδέλφους του από όλη την Ελλάδα που έφρασαν στον Προμαχώνα και δήλωσε ότι μπορούν να συνεχίσουν την πορεία τους όλα τα οχήματα.
Κανονικά η κυκλοφορία στον Ε.Ο. Κορίνθου-Αθήνας
Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία και στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Αθήνας, καθώς οι αγρότες άνοιξαν το μπλόκο των αγροτών στον Ισθμό της Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Ανοιχτή και η Κοιλάδα των Τεμπών
Στο άνοιγμα των Τεμπών προχώρησαν λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης οι αγρότες του μπλόκου, τονίζοντας ότι προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια σε ένδειξη καλής θέλησης. Μάλιστα τόνισαν ότι προχώρησαν σε αυτή την κίνηση λόγω της επιδείνωσης του καιρού, καθώς η κυκλοφορία από τις εναλλακτικές διαδρομές είναι πιο δύσκολη αλλά και για εξυπηρετήσουν τους συναδέλφους τους από το μπλόκο της Νίκαιας που πήγαν σήμερα στον Προμαχώνα.
Κλείνουν λιμάνια, εφορίες και τράπεζες σε Κρήτη και Μακεδονία
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να διευρύνουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι αγρότες που συμμετέχουν στα μπλόκα της Κρήτης. Σύμφωνα με την διευρυμένη σύσκεψη του συντονιστικού τους οργάνου που έγινε χθες αποφασίστηκε ότι ο νέος γύρος κινητοποιήσεων θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα, στις 06.30 το πρωί, με συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ένωσης Ηρακλείου και από εκεί θα προχωρήσουν στον αποκλεισμό του υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος στο Ηράκλειο, ενώ παρόμοια κινητοποίηση θα γίνει και στα Χανιά, στο εκεί υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος. Επίσης, σχεδιάζουν και τον αποκλεισμό στα τελωνεία σε Ηράκλειο, Χανιά και Καλούς Λιμένες. Στην ίδια συνάντηση επανέλαβαν την απόφαση τους ότι δεν θα συμμετάσχουν σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
Από την πλευρά τους οι αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μετά από αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων χθες το απόγευμα, αποφάσισαν σήμερα να καταλάβουν την ΔΟΥ Ξάνθης καθ’ όλη την διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας της υπηρεσίας, την Παρασκευή το κτήριο της πρώην Νομαρχίας και σημερινής Αντιπεριφέρειας Ξάνθης και την προσεχή Δευτέρα το Τελωνείο της Ξάνθης, εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο την πραγματοποίηση συναλλαγών με τους πολίτες αλλά και την πρόσβαση των υπαλλήλων στα γραφεία τους.
Επίσης αποφάσισαν ότι σήμερα, αύριο και την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, η εθνική οδός Ξάνθης-Καβάλας στο ύψος της γέφυρας του Νέστου επί της Εγνατίας Οδού θα παραμείνει ανοιχτή. Το Σαββατοκύριακο, προγραμματίζεται ωριαίος αποκλεισμός του συγκεκριμένου σημείου από τις 12 έως τη 1 το μεσημέρι.
Κλειστό εξακολουθεί να παραμένει το Τελωνείο της Νυμφαίας από αγρότες της Ροδόπης ενώ ο κόμβος του Ιάσμου πάνω στη Εγνατία Οδό κλείνει καθημερινά από τις 5 έως και τις 9 το βράδυ.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/673153/me-pente-aitimata-ftanoyn-sto-maximoy-oi-agrotes-tis-nikaias