Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Αν είμαστε πολύ προσεκτικοί δεν θα μας πιάσουνε ποτέ: Νέοι διάλογοι των δημοσιογράφων που κινδυνεύουν με ισόβια


Αν είμαστε πολύ προσεκτικοί δεν θα μας πιάσουνε ποτέ: Νέοι διάλογοι των δημοσιογράφων που κινδυνεύουν με ισόβια


«Αν είμαστε πολύ προσεκτικοί δεν θα μας πιάσουνε ποτέ και θα πάμε πολύ μπροστά».
Με τέτοια σιγουριά ο Τάκης Μουσάς μιλούσε στην Αμαλία Κάτζου, την υπεύθυνη επικοινωνίας της ΕΥΔΑΠ, που η καταγγελία της...


 οδήγησε στην σύλληψη των δημοσιογράφων που κατηγορούνται ως εκβιαστές.

Καίει η κατάθεση της Αμαλίας Κάτζου 
«Γενικά ο τρόπος που μου μιλούσε και συμπεριφερόταν έδειχνε ένα άτομο με διασυνδέσεις σε καίρια πόστα και ικανό για τα πάντα χωρίς ηθικούς φραγμούς και αναστολές προκειμένου να επιτύχει τον σκοπό του, δηλαδή ένα άτομο επικίνδυνο», αναφέρει στην κατάθεση της, όπως γράφει δημοσίευμα της εφημερίδας ESPRESSO, προσθέτοντας ότι ο δημοσιογράφος της έλεγε πως έχει πολλούς φίλους που είναι πολύ ισχυροί και στη «μέρα», αλλά και στη «νύχτα» μεγαλώνοντας τους φόβους της.
Παράλληλα, όπως αναφέρει στους αστυνομικούς, την ίδια μέρα ο Τάκης Μουσσάς της είπε:
«Αν είμαστε πολύ προσεκτικοί δεν θα μας πιάσουνε ποτέ και θα πάμε πολύ μπροστά».
«Μου τόνισε ότι τα χρήματα που θα κερδίζουμε θα τα κανονίζει αυτός και ο Φράγκος και θα μου δίνει το μερίδιο μου. Μάλιστα, την ώρα που μου τα έλεγε πήρε τηλέφωνο προφανώς τον Φράγκου και του είπε ότι είναι μαζί με τη φίλη μας, εννοώντας εμένα και τα έχουμε  κανονίσει όλα», προσθέτει η Αμαλία Κάτζου.
Η καφέ ατζέντα και τα τεσσερα ντοσιέ 
Στο μικροσκόπιο των Δικαστικών Αρχών αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ημέρες η μυστηριώδης καφέ ατζέντα με τις σημειώσεις των υπέρογκων ποσών του Παναγιώτη Μαυρίκου, αλλά και τέσσερα «καυτά» ντοσιέ που εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς στο γραφείο του στην εφημερίδα Ακρόπολη.
«Έχω 341.000, 300.000 ευρώ, 282.434 ευρώ και σύνολο 822.396 ευρώ γράφει ο ίδιος ο κατηγορούμενος εκδότης στο μίνι σημειωματάριο του. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την εφημερίδα Espesso, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Γιάννης Μπενίσης (ο σύντροφος της Ρένας Δούρου) στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς ζήτησε να εκδιωχθούν ποινικά ο εκδότης της εφημερίδας Ακρόπολη, Παναγιώτης Μαυρίκος και οι δημοσιογράφοι Τάκης Μουσσάς και Χρήστος Φράγκος.
«Είμαι διευθύνων σύμβουλος στην ΕΥΔΑΠ από τις 8 Ιουλίου 2015. Στα καθήκοντα μου είναι η πλήρης επίβλεψη της λειτουργίας της ΕΥΔΑΠ. Όσον αφορά το διαφημιστικό μπάτζετ της ΕΥΔΑΠ για το έτος 2016, είναι 150.000 ευρώ. Αυτό βέβαια το ποσό δαπανάται και για την προβολή και την επικοινωνία της εταιρίας. Έχω ενημερωθεί ότι οι Μουσσάς, Φράγκου και Μαυρίκος εκβίαζαν τη Κάτζου, ώστε να εισηγηθεί σε μένα και να με πιέσει να τους δίνω χρήματα από το προαναφερόμενο μπάτζετ και αυτοί αρθρογραφούν θετικά για την ΕΥΔΑΠ».
Η γραμματέας του εκδότη 
«Η συμφωνία με την ΕΥΔΑΠ ανερχόταν στο ποσό των 60.000 ευρώ, ωστόσο η πρώτη δόση ήταν 52.000 ευρώ» λέει η 27χρονη γραμματέας του εκδότη και διευκρινίζει πως στη συνέχεια έστειλε συμπληρωματικά μία επιπλέον προσφορά για ακόμα δύο καταχωρήσεις, αξίας 4.000 ευρώ η καθεμία.
«Δεν έχω δει ποτέ μου τον Τάκη Μουσσά, αλλά ξέρω ότι είναι φίλος και συνεργάτης του Μαυρίκου. Η συνεργασία τους αφορούσε προβολή εταιρειών όπως είναι η ΕΥΔΑΠ, με την οποία σχετίζεται από όσο ξέρω ο κ. Μουσσάς.
Οι δημοσιογράφοι θα απολογηθούν την Παρασκευή στον 1ο ειδικό ανακριτή.
Όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ υπό την απειλή των ισόβιων δεσμών σε περίπτωση καταδίκης έθεσε χθες τον εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο και τους δημοσιογράφους Τάκη Μουσσά και Χρήστου Φράγκου ο εισαγγελέας, ο οποίος προχώρησε στη αυστηροποίηση των κατηγοριών που βαρύνουν τους πρωταγωνιστές του κυκλώματος εκβιαστών.
 
 
 
 
 
 
 
 http://www.iefimerida.gr/news/252994/eimaste-poly-prosektikoi-den-tha-mas-piasoyne-pote-neoi-dialogoi-ton-dimosiografon-poy