Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Το πιο αργό δικαστικό σύστημα στην Ευρώπη (για την εκδίκαση εμπορικών υποθέσεων α΄ βαθμού) και το τέταρτο πιο αργό στον κόσμο μετά τη Γουινέα-Μπισάου, το Σουρινάμ και το Αφγανιστάν, έχει η Ελλάδα, σύμφωνα με ...


δημοσίευμα του «Έθνους», που επικαλείται στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Πέρα από τον χρόνο που απαιτείται (1.580 ημέρες στην Ελλάδα), ο Δείκτης Εκτέλεσης Δικαστικών Αποφάσεων λαμβάνει υπόψη άλλους δύο παράγοντες: το κόστος και την ποιότητα της δικαστικής διαδικασίας.

Τις καλύτερες επιδόσεις στην απονομή δικαιοσύνης παγκοσμίως έχει η Σιγκαπούρη και στην Ευρώπη το Λουξεμβούργο, ενώ σε σύνολο 189 χωρών η Ελλάδα είναι 132η και η Κύπρος 143η.
Σύμφωνα με το περιοδικό «Economist», τα μεγαλύτερα προβλήματα στη Δικαιοσύνη παρατηρούνται στη νότια Ευρώπη. Ένας από τους λόγους, όπως αναφέρει η Τζουλιάνα Παλούμπο, ερευνήτρια στην εθνική τράπεζα της Ιταλίας και συντάκτρια έκθεσης για τα αστικά δικαστήρια, είναι ότι σε χώρες όπως η Ιταλία, δίνεται η δυνατότητα στους δικηγόρους να προσθέτουν νέα στοιχεία και να παρατείνουν τους χρόνους, ενώ αντίθετα στη Γαλλία οι δικαστές μπορούν να επιβάλλουν αυστηρές προθεσμίες.   


 http://prezatv.blogspot.gr/2016/02/blog-post_224.html