Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ -ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ- ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ

Αποχωρούν το Σάββατο συντεταγμένα από τα Τέμπη τα τρακτέρ του μπλόκου. Μετά από 37 ημέρες στους δρόμους οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών προχώρησαν σε αποτίμηση του μέχρι τώρα αγώνα και αποφάσισαν να αποχωρήσουν, προειδοποιώντας πάντως την κυβέρνηση ότι θα τους βρει μπροστά της εφόσον δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της.Το βράδυ της Παρασκευής άνοιξε και το τελωνείο του Προμαχώνα. Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο το...


 μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Στέργιος Λίτος, επισήμανε ότι στη διάρκεια γενικής συνέλευσης, το μεσημέρι, θα καθοριστεί η επόμενή τους κίνηση. 

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να αποφασιστεί ένας τελευταίος 24ωρος αποκλεισμός και τη Δευτέρα τα τρακτέρ να επιστρέψουν στα χωράφια.

Σταθεροί στο πρόγραμμα που έχουν ανακοινώσει για τη διευκόλυνση των οδηγών Ι.Χ. και λεωφορείων παραμένουν οι αγρότες στο μπλόκο στο Τελωνείο της Εξοχής στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Στο τελωνείο της Εξοχής ισχύει ο επ' αόριστον αποκλεισμός για τα φορτηγά και τις νταλίκες, ενώ αναφορικά με την κυκλοφορία των Ι.Χ. και των λεωφορείων, η διέλευσή τους διεξάγεται ομαλά στο δίωρο 15:00-17:00 και από τις 22:30 μέχρι και τις 10 το πρωί, οπότε κλείνει και πάλι.

Εξάλλου, αγρότες της Δράμας πραγματοποίησαν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη, στέλνοντας μήνυμα ότι «όποιος ψηφίσει τα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και φορολογικό, ψηφίζει την καταδίκη του Νομού και του κλάδου και είναι ανεπιθύμητος», όπως τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Χρήστος Γκόντιας.

Η παράσταση διαμαρτυρίας διήρκησε μία ώρα, και παρόλο που ο βουλευτής δεν βρισκόταν στο γραφείο του οι αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ και αγροτικά τους οχήματα στην είσοδο, κλείνοντας συμβολικά και τον δρόμο.

Oι αγρότες της Νίκαιας αποφάσισαν να επαναφέρουν σε συζήτηση την περαιτέρω στάση τους την Κυριακή, με αφορμή εκδήλωση για την επέτειο του Κιλελέρ, ωστόσο κι εκεί εκτιμάται ότι προσανατολίζονται σε αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Την απόφασή τους να αποχωρήσουν από το μπλόκο στο τελωνείο της Δοϊράνης, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, έλαβαν στη γενική συνέλευση οι συμμετέχοντες σε αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι το μπλόκο στο τελωνείο της Δοϊράνης στήθηκε στις 18 Ιανουαρίου, με αρχική δύναμη 230 τρακτέρ και 96 σήμερα. 

Μέχρι σήμερα, οι συμμετέχοντες στο μπλόκο άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, είχαν πραγματοποιήσει δύο 24ωρους αποκλεισμούς, ενώ καθημερινά απέκλειαν τα σύνορα 18:00-23.00.

Μέχρι το απόγευμα θα έχει ελευθερωθεί η Εγνατία Οδός στο ύψος του κόμβου του Νησελίου, στο ρεύμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας, που τελούσε υπό επ΄ αόριστον αποκλεισμό από τους αγρότες, από την 1η Φεβρουαρίου.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Νίκος Βόλκος επισήμανε «είμαστε απογοητευμένοι από τα αποτελέσματα των συναντήσεων με τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά και με σαφή τη θέση μας ότι τίποτε δεν τελείωσε. Παραμένουμε σε εγρήγορση».

Το μπλόκο στον κόμβο Νησελίου στήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2016 και η δύναμή του ανερχόταν στα 550 τρακτέρ.

Με πορείες στα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών και πόλεων της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και του Αμύνταιου, τη Δευτέρα στις 11 το πρωί, οι αγρότες ρίχνουν την αυλαία των κινητοποιήσεών τους, που διήρκησαν για περισσότερο από ένα μήνα.

Ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής, Δημήτρης Μόσχος, είπε σχετικά: «Φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά και υποσχόμαστε σε όλους τους Έλληνες ότι η επιστροφή μας στο φυσικό μας περιβάλλον, δεν σημαίνει ότι καταθέσαμε τα όπλα. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι να δράσουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή.»

Αγρότες της Χαλκιδικής έφτασαν με τα τρακτέρ στο πολιτικό γραφείο της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Ιγγλέζη.

«Της ζητήσαμε να μην ψηφίσει τα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και φορολογικό, γιατί με αυτήν της την κίνηση θα καταδικάσει τον πρωτογενή τομέα στη χώρα», υπογράμμισε ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στον κόμβο Μουδανιών, Βαγγέλης Μισαηλίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι πρόκειται για προσχέδια και συμπλήρωσε ότι θα έχουν την ξεκάθαρή της απάντηση μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας. 

Αναφορικά με τα μπλόκα στον νομό Χαλκιδικής, ο ίδιος είπε ότι «το απόγευμα έπεται γενική συνέλευση και στη διάρκειά της θα ξεκαθαρίσουμε τη στάση μας». 

Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η απόφαση που θα ληφθεί «μάλλον θα αφορά στην αναχώρησή μας, αύριο».

Με αποκλεισμό του γραφείου του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μάριου Κάτση, προχώρησαν οι αγρότες κατά την αποχώρηση τους από το μπλόκο του λιμανιού στην Ηγουμενίτσα, λίγο μετά τις 10 το πρωί.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Θεσπρωτίας στάθηκαν με τα τρακτέρ στην είσοδο των γραφείων, κατέβασαν την ταμπέλα του ΣΥΡΙΖΑ, πέταξαν αυγά και ντομάτες, ενώ ζωγράφισαν και έναν μεγάλο κόκκινο σταυρό, σε μία τζαμαρία.

Οι αγρότες, που επί 1,5 μήνα βρίσκονταν στο μπλόκο που είχε στηθεί στο λιμάνι, επισημαίνουν πως θα επιστρέψουν με άλλη μορφή κινητοποιήσεων. Το βουλευτικό γραφείο την ώρα του αποκλεισμού, ήταν κλειστό και ο βουλευτής απουσίαζε.

Οι αγρότες της Αρκαδίας αποφάσισαν να μην προβούν σε αποκλεισμό των διοδίων στη Νεστάνη το  Σάββατο. Όπως αναφέρει το Arcadia Portal, οι αγρότες αναμένεται να ανακοινώσουν τον τρόπο συνέχισης των κινητοποιήσεών τους.
 http://prezatv.blogspot.gr/2016/02/blog-post_464.html