Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Κτηματολόγιο: Έρχονται «ραβασάκια» με νέο χαράτσι για εκατομμύρια ιδιοκτήτες

Κτηματολόγιο: Έρχονται «ραβασάκια» με νέο χαράτσι για εκατομμύρια ιδιοκτήτες

ΝΕΟ «ΧΤΥΠΗΜΑ» ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ – ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

Αναδρομικά θα κληθούν περίπου 2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες να πληρώσουν το ανταποδοτικό τέλος από τις κτηματογραφήσεις του 1995-98, δηλαδή από την πρώτη φάση της διαδικασίας που... ολοκληρώθηκε το 2010.
Τα χρήματα που οφείλει κάθε ιδιοκτήτης είναι 35 ευρώ ανά δικαίωμα (δηλαδή επικαρπία, ψιλή κυριότητα κτλ).
AdTech Ad
Το ποσό αυτό έρχεται να προστεθεί στις υποχρεώσεις εκατομμυρίων φορολογουμένων, σε μια περίοδο βαθιάς ύφεσης και ανεργίας, όπου και η παραμικρή επιβάρυνση είναι «μαχαιριά» για κάθε νοικοκυριό που μετρά άνεργα μέλη, περικοπές και χαράτσια.
Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο...ραβασάκι που εκκρεμεί, αλλά υπάρχει και τέλος που από την κτηματογράφηση του 2008. Αυτό, θα το λάβουν οι υπόχρεοι έως και το Δεκέμβριο του 2016.
Το «χαράτσι» για τις κτηματογραφήσεις του 1995 – 1998, το οποίο θα πληρώσουν τόσα χρόνια μετά οι ιδιοκτήτες, «έρχεται» από το 2007, όταν και η Κομισιόν αποφάσισε να σταματήσει τη χρηματοδότηση του Κτηματολογίου. Έτσι, δέκα – και περισσότερα χρόνια μετά, οι πολίτες καλούνται να βάλουν και πάλι το χέρι στην τσέπη…
Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, αναμένεται να γίνει νέος διαγωνισμός καθώς ο προηγούμενος ακυρώθηκε.
Αφορά στο 43% των δικαιωμάτων της χώρας και περιλαμβάνει 16 εκατ. δικαιώματα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/681151/ktimatologio-erxontai-ravasakia-me-neo-xaratsi-gia-ekatommyria-idioktites