Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Χιονοστιβάδα σκότωσε τουλάχιστον έξι άτομα στις ιταλικές Αλπεις


(ελικόπτερο σπεύδει στον τόπο του δυστυχήματος, Ansa, AP)Μια χιονοστιβάδα προκάλεσε τον θάνατο έξι σκιέρ, ενώ τραυμάτισε τουλάχιστον έναν ακόμη, σε χιονοδρομικό θέρετρο στις ιταλικές Άλπεις.
Ελικόπτερα έσπευσαν για να  μεταφέρουν τους ...επιζώντες στο νοσοκομείο της πόλης κοντά στην κορυφή του βουνού «Monte Nevoso» όπου έλαβε χώρα το δυστύχημα και το οποίο βρίσκεται στην περιοχή «Alto Adige» κοντά στα σύνορα της Ιταλίας με την Αυστρία.
Οι νεκροί ήταν ανάμεσα σε μια ομάδα σκιέρ που πραγματοποιούσαν ελεύθερη κατάβαση, ενώ στα θύματα περιλαμβάνονται πέντε Ιταλοί υπήκοοι, ένας εκ των οποίων μόλις 16 ετών και μια Αυστριακή γυναίκα. Από την ομάδα  που συνολικά αριθμούσε 15 άτομα, οι υπόλοιποι διέφυγαν σώοι και αβλαβείς, παρά τις αρχικές αναφορές ότι αρκετοί είχαν τραυματιστεί.

«Κάποιοι ήταν εν μέρει καλυμμένοι κάτω από το χιόνι και μπόρεσαν να απεγκλωβιστούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Albert Castlunger.
Τρία ελικόπτερα και δεκάδες διασώστες, μαζί με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους έλαβαν μέρος στην επιχείρηση που διήρκησε μέχρι αργά το απόγευμα.
Το «Monte Nevoso», βρίσκεται στην κοιλάδα Aurina στο νότιο Τιρόλο, περιοχή της βορειοανατολικής Ιταλίας, και έχει υψόμετρο 3.358 μέτρων.
Ο κίνδυνος για χιονοστιβάδες στις ιταλικές Άλπεις αυτό το Σαββατοκύριακο είχε αξιολογηθεί με βαθμό τρία στα πέντε, ανέφεραν τα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
 
 
 
 
 
 
 
 http://www.iefimerida.gr/news/256233/hionostivada-skotose-toylahiston-exi-atoma-stis-italikes-alpeis