Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας (photo)


Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδαςΧρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.
Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.
Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.
Δείτε....


 πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη. Τα τατουάζ ξορκίζουν το κακό

EIKONES1
Ένας βουδιστής μοναχός χρησιμοποιεί μια παραδοσιακή βελόνα για να ζωγραφίσει ένα τατουάζ στο σώμα ενός άνδρα στο Wat Phra Bang στα περίχωρα της Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη. Οι πιστοί στην Ταϊλάνδη καλύπτουν το σώμα τους με τατουάζ, καθώς πιστεύουν ότι τα τατουάζ έχουν μυστικιστικές δυνάμεις, διώχνουν την κακή τύχη και προστατεύουν από το κακό.

Τόκιο, Ιαπωνία. Η άνοιξη, ιδανική εποχή στην Ιαπωνία

EIKONES2
Για τους Ιάπωνες η άνοιξε σημαίνει πολλά. Γι’ αυτό την έχουν απαθανατίσει σε πολλές, παλιές και νέες, μορφές τέχνης. Από τέλη Μαρτίου και έως τις αρχές Μαΐου, συρρέουν κατά εκατοντάδες στα πάρκα και την εξοχή για να περάσουν μερικές ώρες στην εξοχή.

Μπαρσάνα, Ινδία. Οι Ινδοί γιορτάζουν την άνοιξη

EIKONES3 EIKONES3_1
Οι Ινδοί γιορτάζουν την άνοιξη πετώντας χρώμα ο ένας στον άλλο στη «γιορτή των χρωμάτων». Η μεγάλη ινδουιστική γιορτή εορτάζεται από τη μια μεριά της Ινδίας μέχρι την άλλη και σηματοδοτεί την έναρξη της άνοιξης. Το θρησκευτικό φεστιβάλ Holi είναι γνωστό και ως «γιορτή των χρωμάτων» και οι Ινδοί πετούν χρωματιστή σκόνη και νερό ο ένας στον άλλο, δημιουργώντας μια πανδαισία χρωμάτων.

Δουβλίνο, Ιρλανδία. Η ξακουστή γιορτή του Αγίου Πατρικίου

EIKONES4
Οι Ιρλανδοί, γιορτάζουν στις 17 Μαρτίου την ημέρα του Αγίου Πατρικίου (St. Patrick's Day), την ιρλανδική γιορτή ορόσημο της χώρας. Είναι ημέρα ταυτισμένη με την Ιρλανδία αφού, σύμφωνα με την παράδοση, αυτή είναι η ημέρα θανάτου του εξέχοντος αγίου της Καθολικής Εκκλησίας.

Σρι Λάνκα, Ινδία. Η κηδεία του ελέφαντα

EIKONES5 EIKONES6
Ντόπιοι θάβουν το άψυχο σώμα ενός ελέφαντα κατά τη διάρκεια τελετής σε βουδιστικό ναό της Σρι Λάνκα. Ο ελέφαντας πέθανε από τραύματα στα πόδια σε ηλικία 23 ετών. Ο ναός τον χρησιμοποιούσε σε παρελάσεις που διοργανώνονταν στο πλαίσιο θρησκευτικών εορτών.

Ταϊπέι, Ταϊβάν. Η χώρα που κατασκευάζει εκατομμύρια μηχανάκια κάθε χρόνο

EIKONES7
Ενδεικτική του πόσο οι Ταϊβανέζοι προτιμούν τα μηχανάκια από τα αυτοκίνητα είναι η παρακάτω φωτογραφία του Reuters, που τραβήχτηκε σε ώρα αιχμής, που όλοι πηγαίνουν στη δουλειά τους.

Σριναγκάρ, Ινδία. Η πιρουέτα του αξιωματικούEIKONES9

Άνδρας των Δυνάμεων Ασφαλείας των Συνόρων της Ινδίας σε μία καταπληκτική φιγούρα κατά τη διάρκεια παρέλασης στη Σριναγκάρ. Συνολικά 130 νεοσύλλεκτοι εγκαταστάθηκαν την Δευτέρα 14 Μαρτίου επίσημα στο BSF, μία «παραστρατιωτική» δύναμη της που έχει κυρίως αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων της χώρας.

Νετάνια, Ισραήλ. Στα άδυτα ενός παραδοσιακού εβραϊκού γάμου

EIKONES10
Ένας ιδιαίτερος γάμος πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ την εβδομάδα που μας πέρας και όλα τα εξέχουσα μέλη των δυναστειών των υπερορθόδοξων Εβραίων ήταν εκεί. Ο γάμος που τελέστηκε κατά την παράδοση ήταν μεταξύ του εγγονού του Ραβίνου της δυναστείας Hasidic και της εγγονής του θρησκευτική ηγέτη των δυναστειών, Toldos Avraham Yitzchak Hasidic.

Ειδομένη, Ελλάδα. Πέρασαν χειμάρρους για να φτάσουν στα Σκόπια

EIKONES11
Η απόγνωση των εγκλωβισμένων προσφύγων στην Ειδομένη έδωσε τη θέση της στο ένστικτο της επιβίωσης με αποτέλεσμα χθες 1.000 άτομα να περάσουν το χείμαρρο που βρίσκεται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από τα σύνορα με την πΓΔΜ.
 http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2174544/i-pio-dinates-fotografies-tis-evdomadas-39