Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Θάνατος πάνω από τον Ισημερινό


https://www.efsyn.gr/sites/efsyn.gr/files/wysiwyg/ecuador2-630_0.jpg


Ομάδα ειδικών σε καταστροφές από τις ΗΠΑ μεταβαίνουν στον Ισημερινό μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που κόστισε τη ζωή τουλάχιστον σε 413 άτομα.
Ξεπέρασαν τους 2.600 οι τραυματίες, ενώ οι επιζώντες έχουν να αντιμετωπίσουν τον φόβο, τις μετασεισμικές δονήσεις αλλά και το ενδεχόμενο λεηλασιών καθώς στο Πορτοβιέχο υπήρξαν ....
κλοπές ρούχων και παπουτσιών από κατεστραμμένα κτίρια ενώ η αστυνομία προσπαθεί να ελέγξει τις μάζες.
Ένα κτίριο που χρησιμοποιούνταν κάποτε για υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλισης λεηλατήθηκε για τα αλουμινένια πλαίσια παραθύρων του και για καλώδια από άτομα που ήλπιζαν να τα πουλήσουν.
Σε άλλη περιοχή, ένοπλοι λήστεψαν δύο φορτηγά με νερό, ρούχα και άλλα είδη ανάγκης που προορίζονταν για την παραθαλάσσια περιοχή Πεδερνάλες, την οποία κατέστρεψε ο σεισμός.
http://www.efsyn.gr/sites/efsyn.gr/files/styles/teaser_big/public/field/image/ecuador-630_0.jpg?itok=xjw9GGFH
Η κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει περίπου 13.500 προσωπικό ασφαλείας για να βοηθήσει τις πληγείσες περιοχές, ενώ περίπου 400 ειδικοί στις διασώσεις έχουν έρθει από χώρες της Λατινικής Αμερικής, μαζί με 83 ειδικούς από την Ελβετία και την Ισπανία. Η Κούβα θα έστελνε μια ομάδα γιατρών.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση του Ισημερινού έχει αποδεχθεί προσφορά για βοήθεια από την εθνική υπηρεσία οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας των ΗΠΑ σε ξένες χώρες (USAID).
Ο πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα εξέφρασε τον φόβο ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί κι άλλο. Προέβλεψε μάλιστα ότι η ανοικοδόμηση της χώρας θα στοιχίσει «δισεκατομμύρια δολάρια».
Η ανάπτυξη στη χώρα των 16 εκατομμυρίων, η οποία βασίζεται κυρίως σε πετρέλαιο και εξαγωγές, είχε ήδη προβλεφθεί ότι θα φτάσει το μηδέν φέτος λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου.
https://www.efsyn.gr/sites/efsyn.gr/files/styles/teaser_big/public/wysiwyg/ecuador4-630_0.jpg?itok=FVxFXZXw
Ο κλάδος της ενέργειας φαίνεται να μην επηρεάστηκε πολύ από τον σεισμό και τους εκατοντάδες μετασεισμούς, αν και το μεγαλύτερο διυλιστήριο στο Εσμεράλντας ανέστειλε τη λειτουργία του για προληπτικούς λόγους.
Οι εξαγωγές όμως σε μπανάνες, άνθη, σπόρους κακάο και ψάρια μπορεί να επηρεαστούν από τη δυσκολία μεταφορών λόγω κατεστραμμένων δρόμων και πιθανών καθυστερήσεων στα λιμάνια.


 http://www.4news.gr/%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B9%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%8C/