Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Ασφαλιστικό: Την Πέμπτη επισημοποιούνται τα «ψίχουλα» της Εθνικής Σύνταξης

Ασφαλιστικό: Την Πέμπτη επισημοποιούνται τα «ψίχουλα» της Εθνικής Σύνταξης

ΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Σε συμφωνία αναμένεται να καταλήξουν αύριο Πέμπτη 7 Απριλίου οι δανειστές με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο για την εθνική σύνταξη, η οποία θα....


 διαμορφωθεί στα 384 ευρώ με 20 έτη ασφάλισης.
Παρά τις διαβεβαιώσεις για κόκκινες γραμμές και παρά τις αρχικές «διαρροές» για σύνταξη στα 485 ευρώ, τελικά το ποσό είναι πολύ μικρότερο, ενώ για τα 15 έτη ασφάλισης, διαμορφώνεται στα 345.
AdTech Ad
Με αυτά τα δεδομένα πλέον επισφραγίζεται το «φιλοδώρημα» που θα παίρνουν ως βασική σύνταξη οι μελλοντικοί συνταξιούχοι.
Η εθνική σύνταξη των 384 ευρώ θα χορηγείται τελικά χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.
Κατά την προηγούμενη φάση των διαπραγματεύσεων, ο κ. Κατρούγκαλος είχε τονίσει ότι τα θέματα τα οποία έχουν κλείσει, είναι η διατήρηση της εθνικής σύνταξης στα 384 ευρώ και η μη μείωση των κύριων συντάξεων.
Ωστόσο, όπως είχε πει, υπάρχει ακόμα σημαντική απόκλιση μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει στα ποσοστά αναπλήρωσης.
Για το εν λόγω θέμα, ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στο βαθμό που πιάνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους για 1% του ΑΕΠ το 2016 και οι προβολές μας δείχνουν επιπλέον 0,5% του ΑΕΠ, μέχρι το 2018, το πόσο αναδιανεμητικό θα είναι το σύστημα, είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης. Δεν συγκυβερνούμε και δεν υπάρχει τέτοιου είδους δέσμευση που να απορρέει από τη συμφωνία».
Παράλληλα, ο ίδιος επεσήμανε ότι ανοιχτό είναι και το θέμα της αύξησης των εισφορών.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/685599/asfalistiko-tin-pempti-episimopoioyntai-ta-psixoyla-tis-ethnikis-syntaxis