Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Βόμβα Spiegel: Ο Σόιμπλε εμπλέκεται σε ύποπτες συναλλαγές με τα Panama Papers

Βόμβα Spiegel: Ο Σόιμπλε εμπλέκεται σε ύποπτες συναλλαγές με τα Panama Papers


Eμπλοκή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόφγκανγκ Σόιμπλε στα Panama Papers αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» στην ηλεκτρονική του έκδοση
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αγνόησε επανειλημμένα πληροφοριοδότη που ήθελε να αποκαλύψει ύποπτες... γερμανικές συναλλαγές μέσω υπεράκτιων εταιριών στον Παναμά, γράφει το περιοδικό Spiegel.
AdTech Ad
Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Βέρνερ Γκάτσερ, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, αρνούνταν, επί σειρά ετών να έρθουν σε επαφή με πληροφοριοδότη που ήθελε να αποκαλύψει ύποπτες γερμανικές συναλλαγές εικονικής εταιρίας στον Παναμά.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ομοσπονδιακό Τυπογραφείο, το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών και αναφέρεται στα Panama Papers, χρησιμοποίησε αυτή την εταιρία για συναλλαγές στη Βενεζουέλα.
«Ούτε ο Σόιμπλε που τώρα ανοίγει μέτωπο κατά των υπεράκτιων εταιριών, ούτε ο Γκάτσερ -ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ομοσπονδιακού Τυπογραφείου- αντέδρασαν επί σειρά ετών στην προσφορά» του πληροφοριοδότη «ο οποίος τους είχε γράψει προσωπικά», επισημαίνει το Spiegel και διευκρινίζει ότι η υπεράκτια εταιρία Billingsley Global Corporation, που χρησιμοποιούσε το Ομοσπονδιακό Τυπογραφείο και επίσης αναφέρεται στα Panama Papers, ιδρύθηκε από την παναμαϊκή δικηγορική εταιρία Mossack Fonseca.
Το υπουργείο Οικονομικών διευκρίνισε ότι έπειτα από «πολλές εσωτερικές και εξωτερικές έρευνες δεν διαπιστώθηκαν νομοθετικές παραβάσεις», και επισήμανε ότι την περίοδο αυτή εξετάζεται εκ νέου στο Ομοσπονδιακό Τυπογραφείο η επίμαχη «συναλλαγή στη Βενεζουέλα».
Το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες σχεδίου διαφάνειας και δράσης προκειμένου να μπει φραγμός σε συναλλαγές γερμανικών επιχειρήσεων με φορολογικούς παραδείσους, σύμφωνα με το Spiegel.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/686481/vomva-spiegel-o-soimple-empleketai-se-ypoptes-synallages-me-ta-panama-papers