Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Η SÜDDEUTSCHE ZEITUNG ΜΑΣ ΠΡΟΙΔΕΑΖΕΙ ΓΙΑ ΝΕΟ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΞΑΝΑ ΝΑ ΣΤΗΝΟΥΝ ΚΛΙΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ...
Η ελληνική κρίση χρέους σε αέναη επανάληψη. Η Ελλάδα καθυστερεί τις μεταρρυθμίσεις, οι δανειστές αντιδρούν με αδιαλλαξία. Την Ευρώπη περιμένει ένα καυτό καλοκαίρι, γράφει η Süddeutsche Zeitung, σημειώνοντας ότι οι αξιωματούχοι στο Βερολίνο έχουν σημειώσει ήδη την 22η Απριλίου (Εurogroup) στα ημερολόγιά τους ως «μέρα της μαρμότας».

Τις συνομιλίες στο περιθώριο της ....


εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον θα απασχολήσει μια μικρή ευρωπαϊκή χώρα: η Ελλάδα. Το Ταμείο έχει καθοριστικό ρόλο και λόγο στο πως θα μπορούσαν να επιλυθούν τα δραματικά προβλήματα της χώρας, γράφει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung σε άρθρο με τίτλο «Η κρίση σε διαρκή επανάληψη», σημειώνεται σε σχετικό δημοσίευμα της Deutch Welle.


Το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση διαφαίνεται από το ειρωνικό χιούμορ υψηλόβαθμου αξιωματούχου της γερμανικής κυβέρνησης δύο μέρες πριν από τη σύνοδο του ΔΝΤ.

Ήδη από την σύνοδο των G20 στις 3 Νοεμβρίου του 2011 στις Κάννες οι συζητήσεις «για αυτή τη χώρα» απασχόλησαν στο περιθώριο: «Δυστυχώς η κατάσταση δεν μοιάζει ούτε καν με την ταινία 'Η Μέρα της Μαρμότας', στην οποία ο πρωταγωνιστής Μπιλ Μάρεϊ, παγιδευμένος στον χρόνο, ξαναζεί την ίδια μέρα».

Τουλάχιστον εκεί υπάρχουν μικροαλλαγές από μέρα σε μέρα, ενώ στην περίπτωση της Ελλάδας όχι, λέει ο γερμανός αξιωματούχος, τονίζοντας ότι «για τον λόγο αυτό στην Ουάσιγκτον θα προκύψουν μόνο 'προσωρινές' απαντήσεις στα ανοιχτά ζητήματα». Και «προσωρινές» σημαίνει: Πολλές συζητήσεις, χωρίς καμία απόφαση.

Από το κακό στο χειρότερο η ελληνική οικονομία

Οι διαπραγματεύσεις ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών έχουν διακοπεί λόγω διαφωνίας για τις περικοπές 5,4 δις ευρώ. Θα συνεχιστούν μετά τη σύνοδο του ΔΝΤ με στόχο μια συμφωνία μέχρι το επόμενο Eurogroup στις 22 Απριλίου στο Άμστερνταμ. Οι αξιωματούχοι στο Βερολίνο έχουν σημειώσει ήδη τη μέρα αυτή στα ημερολόγιά τους ως «μέρα της μαρμότας».

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο Βερολίνο δηλώνει σχετικά: «Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε την 22η Απριλίου για συζήτηση. Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία στην Αθήνα». Η πρόταση αυτή επαναλαμβάνεται συνεχώς. Τόσο στο Βερολίνο όσο και στις Βρυξέλλες.(…)

Οι επενδυτές αποφεύγουν τη χώρα

Όπως όλα δείχνουν, την Ευρώπη περιμένει άλλο ένα ελληνικό καλοκαίρι. Και το χειρότερο είναι ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα δεν βελτιώνεται. Οι επενδυτές αποφεύγουν τη χώρα. Διότι ποιος από τους επίδοξους επενδυτές γνωρίζει αν η κυβέρνηση αυξήσει ξαφνικά την επόμενη μέρα τους φόρους επειδή το απαιτούν οι δανειστές; Σε αυτό προστίθενται και τα ασφυκτικά capital controls, το προβληματικό τραπεζικό σύστημα και κατά συνέπεια η απουσία εμπιστοσύνης από τους έλληνες καταθέτες.

Μια από τις προτεραιότητες του τρίτου ελληνικού προγράμματος είναι η επιστροφή των επενδύσεων στην Ελλάδα. Ο στόχος αυτός ωστόσο δεν επιτυγχάνεται. Ή όπως λέει εύστοχα αξιωματούχος στις Βρυξέλλες, 'η κατάσταση γίνεται ολοένα και χειρότερη'», σημειώνει η SZ.


 http://prezatv.blogspot.gr/2016/04/suddeutsche-zeitung.html