Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ 17,9 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Πρόκειται για υπαλλήλους που το διάστημα της υπεξαίρεσης, δηλαδή την περίοδο 1999-2008, υπηρετούσαν στα Ταμεία Υγείας και Ασφάλισης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ και ΤΑΔΚΥ), όπως επίσης στο Ταμείο Σύνταξης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΣΜΕΔΕ)

Την πόρτα του γραφείου της ειδικής ανακρίτριας διαφθοράς....


 Θεσσαλονίκης, Βασιλικής Ζώτου, πέρασε υπάλληλος ασφαλιστικού ταμείου που κατηγορείται για απιστία στην υπηρεσία, πράξη η οποία συνδέεται με την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ στο δήμο Θεσσαλονίκης. Ο υπάλληλος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, ενώ μέσα στην εβδομάδα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στην ανακρίτρια άλλοι 12 υπάλληλοι, συνολικά τριών ασφαλιστικών ταμείων, που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση.

 Το κατηγορητήριο τούς καταλογίζει ότι όφειλαν να κάνουν τους προβλεπόμενους ελέγχους για τις παρακρατηθείσες ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης και να εντοπίσουν τη ζημιά που υπέστησαν τα ταμεία τους. Σύμφωνα με το πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας, η ζημιά εκτιμάται ότι ξεπερνάει για το σύνολο των τριών ταμείων τα 7 εκατ. ευρώ.

Ο πρώτος που απολογήθηκε ήταν υπάλληλος του ΤΣΜΕΔΕ, και δη προϊστάμενος την περίοδο 2002-06 στο παράρτημα της Θεσσαλονίκης. Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος άνευ όρων, ενώ, προηγουμένως - κατά την απολογία του - αρνήθηκε την κατηγορία, τονίζοντας ότι ουδεμία ζημιά προέκυψε για το δικό του ασφαλιστικό φορέα.

Τη σκυτάλη παίρνουν τις επόμενες μέρες οι συγκατηγορούμενοί του. Υπενθυμίζεται ότι η απόδοση των κρατήσεων υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων αλλά και υπέρ της εφορίας (εν προκειμένω τη Θ' ΔΟΥ) γινόταν από τον άλλοτε ταμία του δήμου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Σαξώνη, εκ των καταδικασθέντων για την υπεξαίρεση «μαμούθ» στον κεντρικό δήμο. http://prezatv.blogspot.gr/2016/05/179.html