Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Έρχεται άγριος «κόφτης» και στις 100 δόσεις - Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν τη ρύθμιση

Έρχεται άγριος «κόφτης» και στις 100 δόσεις - Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν τη ρύθμιση

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΠΟ 1Η ΙΟΥΛΙΟΥ – ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ

Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να βρεθούν εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων από τον Ιούλιο φαίνεται πως θα είναι χιλιάδες φορολογούμενοι, στην περίπτωση που αφήσουν απλήρωτα για πάνω από ....ένα 15ημερο οποιαδήποτε νέα χρέη τους προς την εφορία.
Από την 1η Ιουλίου τίθεται σε εφαρμογή το νέο αυστηρότερο σύστημα για το καθεστώς παραμονής των οφειλετών στη ρύθμιση των 100 δόσεων.
AdTech Ad
Σύμφωνα με το νέο καθεστώς θα τίθενται εκτός ρύθμισης όλοι όσοι καθυστερούν να πληρώσουν για διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών οποιαδήποτε νέα οφειλή προς το Δημόσιο έχει βεβαιωθεί στο όνομά τους από 15 Δεκεμβρίου του 2015 και ύστερα.
Έτσι οποιαδήποτε νέα οφειλή προκύπτει κι ο φορολογούμενος καθυστερήσει να την πληρώσει για περισσότερες από 15 ημέρες, τότε αυτόματα βγαίνει και από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, ανεξάρτητα με το εάν ήταν συνεπής στη ρύθμιση ως τώρα. Στην περίπτωση αυτή, οι αρμόδιες φορολογικές υπηρεσίες θα διεκδικούν το σύνολο των ανεξόφλητων υπολοίπων των ρυθμίσεων έως και σε 100 δόσεις οφειλών τους εφαρμόζοντας σε βάρος τους όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή προχωρώντας σε κατασχέσεις εισοδημάτων, καταθέσεων και περιουσιακών τους στοιχείων.
Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος η μοναδική εναλλακτική διέξοδος που έχουν πλέον όσοι οφειλέτες είναι ενταγμένοι στη ρύθμιση των 100 δόσεων είναι να εντάξουν τη νέα οφειλή προς το Δημόσιο - πριν αυτή γίνει ληξιπρόθεσμη έστω και εν μέρει - στην πάγια ρύθμιση του άρθρου 43 του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών.
Πρακτικά όσοι έχουν ενταχθεί στις 100 δόσεις, από την 1η Ιουλίου θα πρέπει για να μην χάσουν τη ρύθμιση:
- είτε να εξοφλούν εγκαίρως πριν λήξουν όλες τις νέες οφειλές τους στο Δημόσιο
- είτε να ρυθμίζουν τις οφειλές αυτές με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων προσερχόμενοι αυτοπρόσωπως στις αρμόδιες ΔΟΥ πριν τη λήξη των προθεσμιών καταβολής των νέων οφείλων
- είτε να εξοφλούν εφάπαξ τα ποσά των νέων οφειλών το αργότερο σε 15 ημέρες από τη στιγμή που θα καταστούν ληξιπρόθεσμα
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/704522/erxetai-agrios-koftis-kai-stis-100-doseis-poioi-kindyneyoyn-na-xasoyn-ti-rythmisi