Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Θαλασσοδάνεια 40 δισ. ευρώ στο εισαγγελικό μικροσκόπιο


http://vathikokkino.gr/wp-content/uploads/2015/03/image00251.jpgΣτη διασταύρωση των διαφόρων λιστών, είτε αφορούν εμβάσματα με μεγάλα ποσά που «έφυγαν» στο εξωτερικό, είτε τύπου Λαγκάρντ, με τις αντίστοιχες των μεγαλοοφειλετών των τραπεζών προχωράει ο επίκουρος εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Γιάννης Δραγάτσης. Με επιστολή του προς τις τράπεζες ζητά εντός πέντε ημερών να αποστείλουν αρχείο των δανειοληπτών τους, φυσικών ή νομικών προσώπων, που έχουν ....

ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις από το 2009 έως και σήμερα, με ελάχιστο ποσό 30 εκατ. ευρώ.
Ο Γ. Δραγάτσης ζητά τα στοιχεία αυτά ώστε να διασταυρώσει αν τα ποσά των δανείων αυτών διατέθηκαν για τον σκοπό που χορηγήθηκαν ή αν μετατράπηκαν σε καταθέσεις στο εξωτερικό, ακριβά ακίνητα κ.λπ. Αυτό σημαίνει ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις ή φυσικά πρόσωπα υπεξαίρεσαν τα ποσά των δανείων που έλαβαν.
Εκτιμάται ότι τα δάνεια που έχουν μπει στο «στόχαστρο» χορηγήθηκαν την τελευταία δεκαπενταετία και ξεπερνούν τα 40 δισ. ευρώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγγελικός λειτουργός έχει ήδη στοιχεία που καταδεικνύουν ότι σε αρκετές περιπτώσεις επιχειρηματιών που εντός συνόρων δηλώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στις δανειακές υποχρεώσεις τους, την ίδια στιγμή οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους στο εξωτερικό είναι «παραφουσκωμένοι».
Ειδικότερα, στην επιστολή του ο Γ. Δραγάτσης αναφέρει: «Καλείστε να επισυνάψετε σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή αρχείο των δανειοληπτών σας, φυσικών ή νομικών προσώπων, που έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις από το 2009 έως και σήμερα και με ελάχιστο ποσό 30 εκατ. ευρώ. Στο αρχείο να αναγράφονται όλα τα ποσά που έχουν καταβληθεί από τους οφειλέτες καθώς και τους νόμιμους εκπροσώπους αν πρόκειται για εταιρείες κατά την περίοδο των πληρωμών αλλά και την τρέχουσα περίοδο. Οι τράπεζες καλείστε εντός 5 ημερών να παράσχετε όλα τα στοιχεία».
Ζητούμενο ωστόσο αποτελεί αν οι διωκτικές αρχές διαθέτουν το απαραίτητο προσωπικό ώστε να εξετάσουν με ταχύτατους ρυθμούς και επισταμένα τον τεράστιο όγκο των δεδομένων που έχουν συγκεντρώσει, για να μη βαλτώσει μια ακόμα έρευνα μεγάλης φοροδιαφυγής.


 http://www.4news.gr/%ce%b8%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%83%ce%bf%ce%b4%ce%ac%ce%bd%ce%b5%ce%b9%ce%b1-40-%ce%b4%ce%b9%cf%83-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8e-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%b9/