Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Ασφαλιστικό: Στο στόχαστρο της κυβέρνησης οι συνταξιούχοι – Σοκ για συντάξεις και ΕΚΑΣ

Ασφαλιστικό: Στο στόχαστρο της κυβέρνησης οι συνταξιούχοι – Σοκ για συντάξεις και ΕΚΑΣ

ΠΕΤΣΟΚΟΒΕΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΑΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΝ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ

Οι μεγαλόστομες διακηρύξεις της κυβέρνησης για διατήρηση των συντάξεων και για επανάκτηση των απωλειών των συνταξιούχων, αποδείχθηκαν έπεα πτερόεντα. 
Σχεδόν 1,5 χρόνο μετά την...


 εκλογή της κυβέρνησης, ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι μετρούν «λαβωματιές» στο εισόδημα και τις απολαβές τους, ενώ ακόμα και συνταξιούχοι των 664 ευρώ, έφτασαν να θεωρούνται ως προνομιούχοι και να χάνουν το βοήθημα του ΕΚΑΣ.
AdTech Ad
Συγκεκριμένα, ψυχρολουσία περιμένει περίπου 700.000 συνταξιούχους, δηλαδή τον ένα στους τέσσερις, που δει μεγάλη μείωση των αποδοχών του βάσει του ….αριστερού νόμου Κατρούγκαλου.
Οι μειώσεις μάλιστα θα είναι και αναδρομικές με ισχύ από την 1η Ιουνίου 2016.
Το ψαλίδι θα αφορά στις κύριες συντάξεις που ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ μεικτά, τις επικουρικές οι οποίες μαζί με την κύρια υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ μεικτά και το ΕΚΑΣ και από την 1/1/2016 για τα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου (ανεξαρτήτως του ύψους του καταβαλλόμενου ποσού) ενώ «κουρεμένα» έως 18% θα είναι τα νέα εφάπαξ.
Οι «υψηλές» κύριες συντάξεις που ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ μεικτά (έναντι των 2.774 ευρώ που ήταν πριν από το νέο νόμο) θα περιοριστούν έως τις 31/12/2018 στα 2.000 ευρώ και οι πολλαπλές καταβαλλόμενες στον ίδιο συνταξιούχο στα 3.000 ευρώ καθαρά (από 3.360 ευρώ).

Για όλες τις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις, ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία, προβλέπεται να επανυπολογιστούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου με τα νέα (χαμηλότερα) ποσοστά αναπλήρωσης συν την εθνική σύνταξη και η διαφορά που θα προκύψει θα κρατείται ως «προσωπική διαφορά».
Τσεκούρι και στο ΕΚΑΣ
Ως προνομιούχοι θεωρούνται οι συνταξιούχοι των 664 ευρώ για την κυβέρνηση και γι΄αυτό, υλοποιώντας το μνημόνιο, τους «πετσοκόβει» το ΕΚΑΣ.
Η περικοπή αφορά όσους συνταξιούχους λαμβάνουν πάνω από 664 ευρώ (άθροισμα κύριας -επικουρικής).
Μάλιστα η εγκύκλιος του ΙΚΑ προειδοποιεί ότι σε περίπτωση «σε περίπτωση υποβολής με δόλο ανακριβούς δήλωσης εκ μέρους του συνταξιούχου είτε για το φορέα καταβολής του επιδόματος είτε για τα εισοδηματικά στοιχεία, καθώς και σε περίπτωση πολλαπλής είσπραξης του επιδόματος, τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά του επιδόματος θα παρακρατούνται στο διπλάσιο από το ποσό της κύριας σύνταξης σε έξι μηνιαίες δόσεις με απόφαση του αρμόδιου οργάνου του ΕΦΚΑ».
Σύμφωνα με την εγκύκλιο στις κατηγορίες συνταξιούχων που δεν δικαιούνται πλέον το ΕΚΑΣ και υπολογίζονται σε 100.000, περιλαμβάνονται:
Οι συνταξιούχοι λόγω γήρατος και επιζώντες σύζυγοι που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου εάν δεν έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους, ακόμα και αν πληρούν όλες τις υπόλοιπες προϋποθέσεις.
 Για τους συνταξιούχους λόγω αναπηρίας με ποσοστό 80% και πάνω (που δικαιούνται το ΕΚΑΣ σε ηλικία μικρότερη των 65 ετών) επισημαίνεται ότι οποιαδήποτε μεταβολή στο ποσοστό αναπηρίας εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους στο οποίο καταβάλλεται το ΕΚΑΣ, δεν επιδρά στο ποσό του επιδόματος. Ωστόσο εάν ο συνταξιούχος λόγω αναπηρίας κατά το έτος αυτό κριθεί με ποσοστό αναπηρίας μικρότερο του 80% και δεν έχει συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας του, το επίδομα θα διακοπεί από την πρώτη του επόμενου μήνα από αυτόν που φέρει το μικρότερο ποσοστο
Θα χορηγηθεί μειωμένο κατά 1/3 το ποσό του ΕΚΑΣ σε όσους λαμβάνουν σύνταξη στην οποία συνυπολογίζονται και χρόνοι ασφάλισης σε χώρες του εξωτερικού.
 
 
 
 
 
 
 
 http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/704651/asfalistiko-sto-stoxastro-tis-kyvernisis-oi-syntaxioyxoi-sok-gia-syntaxeis-kai-ekas