Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Μείωση εσόδων έφερε η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, όπως αναμενόταν και καραδοκεί ο κόφτης!

Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά όχι μόνο δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αλλά φαίνεται και να έδωσε μεγαλύτερο κίνητρο για φοροδιαφυγή.

Τα στοιχεία του Προϋπολογισμού για το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου δείχνουν ότι τα έσοδα από ΦΠΑ σε νησιά όπως η Μύκονος παρουσιάζουν υστέρηση έναντι των στόχων κατά 62%.

Παράλληλα, σε άλλα νησιά με μεγάλη τουριστική κίνηση, όπως η Σαντορίνη, η Πάρος, η Ρόδος, η Κως και η Ζάκυνθος, η απόκλιση έναντι των στόχων κυμαίνεται από 35% έως 40%.

Ανάλογη εικόνα αποτυπώνεται και στα καθαρά έσοδα του τακτικού Προϋπολογισμού στο τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου, τα οποία υπολείπονται του στόχου κατά 488 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και στα έσοδα από ΦΠΑ για το αντίστοιχο τετράμηνο, που υστερούν κατά 127 εκατομμύρια ευρώ έναντι των στόχων.

Η εικόνα φαίνεται να είναι καλύτερη το Μάιο, σε ό,τι αφορά τα καθαρά έσοδα του τακτικού Προϋπολογισμού, που είναι αυξημένα κατά 473 εκατομμύρια ευρώ, έναντι του στόχου, ωστόσο δεν είναι ακόμη γνωστό από ποιους φόρους και από ποια έσοδα προέρχεται αυτή η αύξηση.

Προκειμένου να "πιαστούν" οι στόχοι του Προϋπολογισμού και ν' αποφευχθεί η συζήτηση για ενεργοποίηση του "κόφτη", πρέπει μέχρι το τέλος του έτους να εισπράττονται μηνιαίως έσοδα 4 δισ. ευρώ.

Πληροφορίες, αναφέρουν ότι, εάν η εικόνα των εσόδων δεν είναι ικανοποιητική, είναι πολύ πιθανό ν' ανοίξει η συζήτηση τον Οκτώβριο για προληπτικά μέτρα, προκειμένου ν' αποφευχθεί η ενεργοποίηση του "κόφτη".
 
 
 
 
 
 
 http://anemosantistasis.blogspot.gr/2016/06/blog-post_338.html