Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Τέλη κυκλοφορίας: Ποιοι μπορούν να τα πληρώσουν σε δόσεις – Όλες οι προϋποθέσεις

Τέλη κυκλοφορίας: Ποιοι μπορούν να τα πληρώσουν σε δόσεις – Όλες οι προϋποθέσεις

ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Μειωμένα τέλη κυκλοφορίας για ορισμένες κατηγορίες οχημάτων, προβλέπει το Υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με εγκύκλιο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, δίνεται η δυνατότητα σε όσους....


 κατόχους ΙΧ οχημάτων, αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών τα έχουν θέσει σε ακινησία, να τα θέσουν και πάλι σε κυκλοφορία με συγκεκριμένες προυποθέσεις.
AdTech Ad
Συγκεκριμένα προβλέπεται: 
Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μήνα θα καταβάλλονται τα  2/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στο όχημα 
Για άρση ακινησίας 3 μηνών, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να καταβάλλει τα 4/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας
Για άρση ακινησίας μέχρι το τέλος του έτους, 31 Δεκεμβρίου 2016, καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των ετήσιων τελών κυκλοφορία, τα οποία απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών.
Οι ανωτέρω επιλογές είναι, κατά περίπτωση, δεσμευτικές και δεν παρέχεται η δυνατότητα επιλογής άλλου χρονικού διαστήματος πέραν όσων ρητά αναφέρονται στη διάταξη.
Σε περίπτωση  εκπρόθεσμης επιστροφής των στοιχείων ή μη επιστροφής αυτών στη Δ.Ο.Υ., ο ιδιοκτήτης θα καλείται να πληρώσει πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των αναλογούντων ετησίων τελών κυκλοφορίας.
Η ρύθμιση τίθεται σε ισχύ από 12 Μαΐου 2016.
 
 
 
 
 
 
 http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/708452/teli-kykloforias-poioi-mporoyn-na-ta-plirosoyn-se-doseis-oles-oi-proypotheseis