Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΕΟΠΥΥ: ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ

Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τις συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που λήγουν στις 30 Ιουνίου, μετά από τις πολλοστές παρατάσεις που έχουν δοθεί. Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) ζητά από τη διοίκηση του Οργανισμού την έγκαιρη ενημέρωση των παρόχων υγείας αλλά κυρίως των ασφαλισμένων, καθώς οι τελευταίοι κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς κάλυψη σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από 1 Ιουλίου.

Επίσης, οι γιατροί με επιστολή τους προς...


 τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη, θέτουν υπόψη του μια σειρά άλλων σοβαρών ζητημάτων, όπως τι θα γίνει με τις πληρωμές για τον μήνα Φεβρουάριο. Ο Οργανισμός έχει θέσει ως καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την 28η Ιουνίου 
βάσει του νόμου. 

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ υπενθυμίζει ακόμα ότι περίπου το 10% των συμβεβλημένων γιατρών, ανά την επικράτεια, έχουν μείνει απλήρωτοι για τον Ιανουάριο παρά τις διαβεβαιώσεις για ολοκλήρωση των πληρωμών εντός ημερών. «Προς τι η επιλεκτική διοικητική/τεχνική δυσκολία και κωλυσιεργία; Πότε θα εκκαθαριστούν και θα αποπληρωθούν οι ιατρικές πράξεις και εργαστηριακές εξετάσεις του Ιανουαρίου του 2016;» ερωτά το συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών. 

Τέλος, οι γιατροί ερωτούν τον ΕΟΠΥΥ για τη δυνατότητα διόρθωσης διοικητικών παραλείψεων στα παραστατικά των 3 πρώτων μηνών (έλλειψη σφραγίδας ή υπογραφής), που δεν υλοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να τίθενται υπέρογκα κουρέματα σε συμβεβλημένους ιατρούς, χωρίς δικαίωμα αίτησης αποκατάστασης των διοικητικών ελλείψεων. 
http://prezatv.blogspot.gr/2016/06/blog-post_806.html