Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Δεύτερη δύναμη οι Podemos, μπροστά ο Ραχόι χωρίς αυτοδυναμία

Αλλάζοντας τον πολιτικό χάρτη της Ισπανίας έξι μήνες αφότου επέφερε το τέλος του δικομματισμού, οι Podemos του Πάμπλο Ιγκλέσιας -σε συμμαχία με την Ενωμένη Αριστερά (IU)- αναδεικνύονται, σύμφωνα με τα exit poll, δεύτερη κοινοβουλευτική δύναμη, εξοστρακίζοντας στην τρίτη θέση τους Σοσιαλιστές (PSOE) και παίρνοντας τα πρωτεία ως...


 κύρια δύναμη της Αριστεράς. Πρώτο -αλλά χωρίς αυτοδυναμία- και πάλι το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι.

Εάν τα exit poll επιβεβαιωθούν, Podemos και Σοσιαλιστές θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν την πλειοψηφία.

Το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα αποσπά ποσοστό 28,48% και τις περισσότερες έδρες, μεταξύ 117 και 121, σύμφωνα με το exit poll του δικτύου TVE που ανακοινώθηκε μετά το κλείσιμο της κάλπης στις 21:00 (ώρα Ελλάδας).

Για την απόλυτη πλειοψηφία, ωστόσο, χρειάζονται 171 έδρες στη Βουλή των 350 εδρών.

Στις κάλπες του Δεκεμβρίου, που οδήγησαν τη χώρα σε πολύμηνο αδιέξοδο με κατάληξη τις σημερινές πρόωρες κάλπες, το PP είχε αποσπάσει 123 έδρες.

Οι Unidos Podemos, συμμαχία του κόμματος του Πάμπλο Ιγκλέσιας με την Ενωμένη Αριστερά (Izquierda Unida), αναδεικνύονται επί της ουσίας σε νικητές της κάλπης κατακτώντας τη δεύτερη θέση με ποσοστό 25,61% και 91-95 έδρες στο ισπανικό Κοινοβούλιο.

Και οι φόβοι των Σοσιαλιστών (PSOE) του Πέδρο Σάντσεθ, με την ιστορία των 137 ετών γίνονται πραγματικότητα «κυλώντας» στην τρίτη θέση, 81-85 έδρες (21,98%)

Στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι φιλελεύθεροι Ciudadanos με 26 έως 30 έδρες.

 http://news.in.gr/world/article/?aid=1500086521