Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΜΕΤΑ ΤΟ 24% ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ ΘΑ ΠΩΛΗΘΕΙ ΤΟ 17% ΤΗΣ ΔΕΗ

Εναρξη της διαδικασίας πώλησης του 17% της ΔΕΗ μέσα στο 2017 και εφόσον θα έχει πρώτα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο η πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας σε συνέντευξη του στο Bloomberg. 

Αναφορικά με το ΔΕΣΦΑ, είπε πως αναμένει να συνεχιστεί η ιδιωτικοποίηση δίχως εμπόδια, λέγοντας ότι η ...


ιταλική εταιρεία, που βρίσκεται σε συζητήσεις με τους Αζέρους της Socar, πρόκειται να αγοράσει το 17% του ΔΕΣΦΑ και θα τους υποβάλει προσφορά στα τέλη Σεπτεμβριου ή τις αρχές Οκτωβρίου. 

«Πρέπει να βρεθεί μια αμοιβαία λύση αποδεκτή και από τους δύο επενδυτές για τα τέλη του ΔΕΣΦΑ» είπε με νόημα ο Πιτσιόρλας εννοώντας τον υπουργό Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη, η ρύθμιση του οποίου για το ψαλίδισμα στα ανακτήσιμα έσοδα της εταιρείας έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια και των δύο. 

Από εκεί και πέρα ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ επανέλαβε το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα των κυριότερων αποκρατικοποίησεων τόσο για το φθινόπωρο όσο και για το 2017. 

Έτσι, στα τέλη Ιουλίου αναμένεται το Δημόσιο να μεταβιβάσει στο ΤΑΙΠΕΔ το 5% του ΟΤΕ, τον Σεπτέμβριο πρόκειται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τη παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, ενώ τότε τοποθετείται και η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους καναδούς μεγαλομετόχους για την επέκταση της σύμβασης του διεθνούς αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος.

Τον Οκτώβριο ή στις αρχές Νοεμβρίου αναμένονται οι δεσμευτικές προσφορές για την αγορά του 67% του ΟΛΘ, ενώ στις αρχές του 2017 θα ξεκινήσει η κουβέντα για την έναρξη ιδιωτικοποίησης του 17% της ΔΕΗ, χρονιά εντός της οποίας θα τρέξει και το πρόγραμμα αποκρατικοποίησης για τις μαρίνες. 

Το 2017 αναμένεται να μπει μπροστά και η διαδικασία ιδιωτικοποίησης για τη τύχη των ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ.

Αναφορικά με την αγορά του ΟΛΠ από τη COSCO, εκτίμησε ότι θα λειτουργήσει σαν μαγνήτης για να προσελκύσει και άλλους ξένους επενδυτές στον τομέα των μεταφορών.

 http://prezatv.blogspot.gr/2016/07/24-17.html