Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΟΑΣΑ: Σκέψεις για μετατροπή των λεωφορειολωρίδων της Αθήνας σε ποδηλατόδρομους


Φωτογραφία: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη


Η διευκόλυνση των ποδηλατών από τα ΜΜΜ στα σχέδια του ΟΑΣΑ
Την μετατροπή τμημάτων των λεωφορειολωρίδων της Αθήνας σε ποδηλατόδρομους «για κάποιες ώρες της ημέρας» εξετάζει.... ο ΟΑΣΑ.
Συνάντηση μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΣΑ Γιάννη Σκουμπούρη και των εκπροσώπων της «ΠοδηλΑΤΤΙΚΗΣ Κοινότητας», Παναγιώτη Πιτσιλό, Αντώνη Σηφάκη και Φραντζέσκα Ρωμάνουμ πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του οργανισμού
Όπως αναφέρει το athenstransport.com, αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ του Ομίλου ΟΑΣΑ και τους φορείς της ποδηλασίας, όσον αφορά στη διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών που χρησιμοποιούν το ποδήλατο παράλληλα με τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς. Άλλες πιθανές δράσεις που εξετάζει ο οργανισμός για την διευκόλυνση της μετακίνησης των ποδηλατών είναι η εγκατάσταση ποδηλατοστασίων σε κατάλληλα σημεία διέλευσης των ΜΜΜ, όπως τέρματα λεωφορείων. Επίσης ο ΟΑΣΑ εξετάζει τη δυνατότητα προσθήκης σχαρών ποδηλάτου σε λεωφορεία.
Όπως  δήλωσε ο κ. Γ. Σκουμπούρης ο ΟΑΣΑ βρίσκεται δίπλα στους  ποδηλάτες και θα αναλάβει δράσεις που θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις τους στο πλαίσιο του Mobility Action Plan (σχέδιο δράσης για την κινητικότητα) που επεξεργάζεται.
 
 
 
 
 http://www.iefimerida.gr/news/279247/oasa-skepseis-gia-metatropi-ton-leoforeioloridon-tis-athinas-se-podilatodromoys