Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Στο «σκοτάδι» ο ελληνικός λαός για τα οικονομικά των κομμάτων

Στο «σκοτάδι» ο ελληνικός λαός για τα οικονομικά των κομμάτων

ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 2015 ΟΥΤΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

Τον Ιούλιο του 2016 στην κατεστραμμένη Ελλάδα των μνημονίων ένα οικουμενικό πολιτικό σκάνδαλο όχι μόνον βρίσκεται στο απυρόβλητο αλλά συνεχίζεται καθημερινά.
Την ίδια ώρα που υποτίθεται ότι στη Βουλή διεξάγεται ειδική έρευνα για...


 τα χρέη και τα δάνεια των κομμάτων και τη διαπλοκή τους με τα ΜΜΕ, τα ίδια τα κόμματα ουσιαστικά κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό ρίχνοντας απλώς... μελάνη για να θολώνουν τα νερά.
AdTech Ad
Τα πολιτικά κόμματα όχι μόνον αυθαιρετούν κατά συρροή σε σχέση με τα οικονομικά στοιχεία της λειτουργίας του αλλά και καταπατούν ακόμη και αυτό το ελλιπέστατο νομικό πλαίσιο που διέπει το καθεστώς της δημοσιότητας των εσόδων και των εξόδων τους.
Οι ισολογισμοί τους, ακόμη κι αυτοί οι πλημμελώς καταρτιζόμενοι δεν δίνονται στη δημοσιότητα και όταν δημοσιεύονται αυτό γίνεται σχεδόν κρυφά.
Στην εποχή του διαδικτύου δεν υπάρχουν αναρτημένα πουθενά επισήμως τα οικονομικά τους στοιχεία. Σε κανένα κομματικό ιστότοπο δεν υπάρχουν εμφανώς παραπομπές σε ό,τι αφορά στα έσοδα και κυρίως στις δαπάνες τους. Κανείς δεν γνωρίζει πώς μοιράζονται τα χρήματα που λαμβάνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό, πόσους υπαλλήλους έχουν. Πόσο τους πληρώνουν, αν τους πληρώνουν. Αν έχουν άλλα έσοδα και από ποιους, την εποχή μάλιστα που συζητείται το ενδεχόμενο παραγραφής του σκανδάλου της Siemens με τις μίζες εκατομμυρίων στα κομματικά ταμεία.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ότι στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως υπάρχει ειδικό τεύχος για τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων. Εκεί λοιπόν η βασική τους υποχρέωση είναι να αναρτούν τους οικονομικούς απολογισμούς των εκλογικών αναμετρήσεων.
Κι όμως, κανένα κόμμα δεν έχει στείλει στο Εθνικό Τυπογραφείο ισολογισμό εσόδων και δαπανών για τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Ούτε ένα.
Δηλαδή, απαξιούν να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό παρά τον νόμο και κανείς δεν έχει ασχοληθεί με το μείζον αυτό θέμα για τη διαφάνεια και τη λειτουργία της δημοκρατίας στον τόπο μας.
Ακόμη, για το δημοψήφισμα του Ιουνίου της ίδια χρονιάς υπάρχουν μόλις τρεις αναρτήσεις. Οι δύο μηδενικές από τη Νέα Δημοκρατία και τη Χρυσή Αυγή και μόλις μία, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζει ισοσκελισμένα έσοδα και έξοδα στα 177.367,37 ευρώ.
Είναι πλέον Ιούλιος και όμως επίσης κανένα κόμμα δεν έχει δημοσιεύσει τους ισολογισμούς της περασμένης χρονιάς, του 2015 για να γνωρίζει ο ελληνικός λαός πώς καταφέρνουν αυτοί που μας κυβερνούν μέσα από τη Βουλή των Ελλήνων να συντηρούν τους κομματικούς τους στρατούς. Αν δημιουργούν ακόμη ελλείμματα και πως τα καλύπτουν. Αν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, πόσα ακριβώς είναι τα χρέη τους και πόσα τα δάνειά τους.
Είναι ακριβώς το ίδιο κράτος που επέτρεπε στον Μαρινόπουλο να μη δημοσιεύει τους ισολογισμούς του προκειμένου να μην υπάρχουν επίσημα στοιχεία και να μπορούν οι τράπεζες να συνεχίσουν να δίνουν δάνεια.
Αυτό το κράτος που διοικείται από αυτά τα συγκεκριμένα κόμματα που έχουν επιλέξει ένα μοντέλο λειτουργίας με βάση το οποίο σχεδόν όλα προτιμούν να κρύβουν τα οικονομικά τους στοιχεία.
Για παράδειγμα δείτε πού δημοσίευσαν τους ισολογισμούς του 2014 τα πολιτικά κόμματα, την ίδια ώρα που όλοι οι άλλοι ισολογισμοί δημοσιεύονται υποχρεωτικά στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σε τουλάχιστον δύο εφημερίδες και φυσικά στο διαδίκτυο, ειδικά για τις εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε τον ισολογισμό του στις 31 Μαρτίου του 2015 στην εφημερίδα Ναυτεμπορική και όχι στη δική του εφημερίδα Αυγή και στα σάιτ που έχει.
Η ΝΔ στις 27 Φεβρουαρίου στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.
Το ΠΑΣΟΚ στις 7 Μαρτίου στην εφημερίδα Έθνος.
Το ΚΚΕ στις 27 Φεβρουαρίου στην εφημερίδα Ναυτεμπορική και όχι στον Ριζοσπάστη.
Το Ποτάμι ήταν το μόνο κόμμα που φιλοξένησε τον ισολογισμό του στο διαδίκτυο στο site του κόμματος. Σήμερα υπάρχει μεν εκεί αλλά δεν φαίνεται πουθενά και για να το ανακαλύψετε πρέπει να κάνετε ειδική αναζήτηση για... προχωρημένους.
Επίσης δύο κόμματα που ήταν στη Βουλή το 2015 δεν εμφανίζουν ισολογισμό ή τον έχουν κρύψει τόσο καλά που δεν έχει γίνει δυνατό να... αποκαλυφθεί. Η Χρυσή Αυγή που υποστηρίζει ότι με την διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης δεν έχει υποχρέωση να δημοσιεύει ισολογισμό, ενώ την ίδια ώρα κατέθεσε ειδική έκθεση για το δημοψήφισμα. Και τέλος, ο πολιτικός των off-shore της μιας λίρας, του μισού ΕΝΦΙΑ, ο κήρυκας της νομιμότητας, ο Πάνος Καμμένος, που απλώς όπως όλα δείχνουν δεν έχει δημοσιοποιήσει τα οικονομικά του 2014.
Την ίδια ώρα που συμβαίνουν όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποτίθεται ότι πολεμά τη διαπλοκή και φέρνει ένα νέο πολιτικό ήθος στη χώρα. Με κινήσεις αποπροσανατολισμού και εντυπωσιασμού προσπαθεί να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό από όλα του τα προβλήματα και τα δεινά που πολλαπλασιάστηκαν από τη δική της διακυβέρνηση και από τις ψεύτικες υποσχέσεις που δόθηκαν αφειδώς προεκλογικά.
Υποτίθεται δήθεν ότι επιχειρεί να αλλάξει τον εκλογικό νόμο για να αφήσει το δικό της προοδευτικό στίγμα. Και την ίδια ώρα δεν καταπολεμά την διαφθορά που το ίδιο το πολιτικό σύστημα προκαλεί διατηρώντας αλώβητες εκλογικές τερατώδεις εκλογικές περιφέρειες όπως η Β’ Αθήνας που είναι γνωστό ότι αποτελεί άντρο διαφθοράς, συνδιαλλαγής και μαύρου χρήματος καθώς για να επιτευχθεί η εκλογή ενός υποψηφίου απαιτείται η δαπάνη υπερπολλαπλάσιων χρημάτων από όσα προβλέπονται στον εκλογικό νόμο. Φυσικά, υπάρχει τυπικά η πρόβλεψη για ποινή έκπτωσης από το βουλευτικό αξίωμα αλλά αυτό θα γινόταν σε ένα κανονικό κράτος όπου θα υπήρχαν ανεξάρτητοι ελεγκτικοί μηχανισμοί.
Αυτοί οι μηχανισμοί που ακόμη κι όταν υπάρχουν απονευρώνονται ή ευνουχίζονται, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στην επιτροπή πόθεν έσχες που αντί να είναι μία ανεξάρτητη αρχή καίριας σημασίας για την τιμή του πολιτικού συστήματος είναι μια επιτροπή όπου τα κόμματα πατσίζουν χάρες, ειδικά αν πρόκειται για μεγαλόσχημα στελέχη, πρωθυπουργούς, υπουργούς κ.λπ.

 http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/715923/sto-skotadi-o-ellinikos-laos-gia-ta-oikonomika-ton-kommaton