Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΝΕΑ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΡ

Την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσει εκ νέου η Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή σε μία νέα προσπάθεια να συγκροτηθεί σε σώμα το ΕΣΡ, υπό το κλίμα που δημιουργούν οι προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη στελέχωσή του, η θετική ανταπόκριση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού στην πρόσφατη συνεδρίαση και το αποτέλεσμα που θα έχει δημιουργήσει η ψήφιση της τροπολογίας για το άρθρο 2Α του νόμου Παππά από...


 την Ολομέλεια της Βουλής αύριο, Πέμπτη.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είχε συνεργασία για το θέμα του ΕΣΡ με τον πρωθυπουργό εκ νέου την Τρίτη. Το Μαξίμου αφήνει να εννοηθεί ότι προσώρας η κυβέρνηση δεν διαβουλεύεται για την πρόταση της ΝΔ σε σχέση με την προεδρία του ΕΣΡ. 

Σχολιάζει μάλιστα ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν σωστό ούτε για το πρόσωπο που προτάθηκε ως πρόεδρος και ψηφίστηκε από 16 βουλευτές, τον Ροδόλφο Μορώνη, ούτε όμως και για τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ψήφισαν την πρόταση για τα μέλη του ΕΣΡ. 

Πάντως, σύμφωνα με Τα Νέα, δεν αποκλείεται έως την Δευτέρα αναλόγως και των πολιτικών εξελίξεων η κυβέρνηση να μπει σε συζήτηση ακόμη και για την πρόταση της ΝΔ. Κύκλοι του Μαξίμου σχολιάζουν ως θετικό το γεγονός πως η αξιωματική αντιπολίτευση από την απόλυτη άρνηση κατέθεσε χθες πρόταση για το ΕΣΡ. 

Παράλληλα όμως επισημαίνουν πως η ΝΔ προβαίνει σε κινήσεις υποχώρησης καθώς ενώ διακήρυσσε πως η άρνησή της δεν σχετίζεται με πρόσωπα αλλά με το αίτημά της για κατάργηση του Νόμου 4339/15 τώρα υποβάλει προτάσεις για πρόσωπα. 

Για το Μέγαρο Μαξίμου η προχθεσινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων ήταν πολύ σημαντική και γιατί έσπασε το μέτωπο Νέας Δημοκρατίας και Δημοκρατικής Συμπαράταξης και γιατί βρέθηκε πεδίο συνεννόησης της κυβέρνησης με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μέχρι χθες εμφανίζονταν απολύτως αρνητικά στην προοπτική συγκρότησης του ΕΣΡ.  


http://prezatv.blogspot.gr/2016/11/blog-post_2.html