Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Στο ίδιο έργο θεατές: Οι δανειστές ζητούν και η κυβέρνηση «διαρρέει» ότι αντιστέκεται

Στο ίδιο έργο θεατές: Οι δανειστές ζητούν και η κυβέρνηση «διαρρέει» ότι αντιστέκεται

ΤΙ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Για μια ακόμη φορά, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, εκτυλίσσεται το γνωστό επικοινωνιακό «παιχνίδι», δηλαδή να εμφανίζονται ιδιαίτερα απαιτητικοί οι θεσμοί και η κυβέρνηση «αντιστεκόμενη».
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά...


 τη σημερινή (16/11) συνάντηση που είχαν οι θεσμοί με τον υπουργό Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ζήτησαν απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και κατάργηση του νόμου Φίλη, ο οποίος περιείχε περιορισμούς για το συγκεκριμένο θέμα.
Μάλιστα, γίνεται λόγος για την ανάγκη λήψης πολιτικής απόφασης, εάν οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμείνουν.
Την ίδια στιγμή, το απόγευμα της Τετάρτης συζητείται η σύσκεψη με τους θεσμούς για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό των επιχιερήσεων.
Συγκεκριμένα, αναζητείται σημείο επαφής για το πώς θα γίνει η ρύθμιση για τα χρέη των επιχειρήσεων.
Στη συνάντηση, από ελληνικής πλευράς, μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Οικονομίας, Ενέργειας και Δικαιοσύνης Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Σταθάκης, Σ. Κοντονής, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής, ο πρόεδρος του ΤΧΣ Γ. Μιχελής και ο γενικός διευθυντής της Τράπεζας της Ελλάδος Ηλίας Πλασκοβίτης.
Για το θέμα του εξωδικαστικού μηχανισμού και, συγεκριμένα, αν σε αυτόν θα μπορούν να ενταχθούν και μικρές επιχειρήσεις, στέλεχος που μετέχει στις διαπραγματεύσεις, ανέφερε πως το ζητούμενο για τη συγκεκριμένη ομάδα είναι να βρεθεί ο τεχνικός τρόπος πως θα γίνει πράξη να διευθετηθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές των επιχειρήσεων προς τράπεζες, δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, εργαζόμενους και προμηθευτές.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/746328/sto-idio-ergo-theates-oi-daneistes-zitoyn-kai-i-kyvernisi-diarreei-oti-antisteketai